Forțele Navale ale Federației Ruse au primit în dotare încă un submarin purtător de rachete de croazieră Kalibr

2

Agenția de presă rusă Interfax a informat că, pe 24.10.2020, submarinul diesel-electric Volkhov, Proiect 636.3, a fost predat Forțelor Navale ale Federației Ruse. O ceremonie în acest sens s-a desfășurat la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg.

Noul submarin este destinat Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP).

Contractul pentru construirea unei serii de șase submarine Proiect 636.3 a fost încheiat în luna septembrie 2016. În luna noiembrie 2019, Șantierul Naval al Amiralității a predat FROP primul submarine din serie, Petropavlovsk-Kamchatsky. În aceeași lună, la șantier a început construirea submarinelor trei și patru din serie, Magadan și Ufa.

Particularitatea submarinelor Proiect 636.3, clasa Varshavyanka, constă în dotarea cu complexul de rachete Kalibr-PL, precum și cu echipamente radioelectronice moderne.

Anterior, la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg a fost construită o primă serie de șase submarine Proiect 636.3 destinată Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). Submarinele de acest tip au participat la operația militară din Siria, lansând rachete de croazieră Kalibr asupra luptătorilor sirieni din acvatoriul Mării Mediterane.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinele Proiect 636.3, clasa Varshavyanka (Improved Kilo în clasificare NATO), fac parte din generația a treia a submarinelor diesel-electrice și sunt considerate între cele mai silențioase din lume. Submarinele au o lungime de 74 de metri și un deplasament de 3.900 de tone. Coca robustă a submarinului asigură o adâncime de lucru de 240 de metri și o adâncime maximă de imersiune de 300 de metri. Autonomia submarinului este de până la 7.500 de mile marine. Armamentul de bază al submarinului este reprezentat de complexul de rachete Kalibr-PL, cu rachete de croazieră cu aceeași denumire, care sunt lansate prin aparatele de torpile, din imersiune.

Primul submarin Proiect 636.3 destinat FROP, B-274 Petropavlovsk-Kamchatsky, a fost introdus în înzestrare pe 25.11.2019. B-603 Volkhov  este al doilea submarin de acest tip destinat FROP,  iar următoarele două submarine, B-602 Magadan și B-588 Ufa, se află în construcție. Este planificat ca acestea să fie predate FROP până la 25.11.2021.

Șantierul Naval al Amiralității va începe construirea ultimelor două submarine destinate FROP, B-? Mozhaisk și B-?, în luna noiembrie 2020. Acestea vor fi predate beneficiarului până pe 25.11.2022.

După livrarea submarinelor destinate FROP, se estimează că va fi construită o nouă serie, formată din trei-patru submarine proiect 636.3 pentru Flota rusă din Marea Baltică (FRMB).

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s