RAND Corporation: Ca să-i învingi pe ruși, trebuie să le distrugi apărarea antiaeriană

1

Analiștii RAND Corporation continuă să vorbească despre un eventual război al SUA și NATO împotriva Rusiei în Europa. De această dată, angajații ONG-ului, care servește drept centru strategic de cercetare pentru Guvernul SUA, Pentagon și organizațiile conexe, s-au ocupat de sistemul rus de apărare antiaeriană profund eșalonat și de modalitățile de depășire a acestuia.

„Pentru a-i învinge pe ruși, trebuie să le distrugi apărarea antiaeriană”, consideră reprezentanții RAND.

Potrivit experților acestei structuri, Statele Unite și aliații săi de astăzi au un singur sistem de arme capabil să „facă față apărării antiaeriene rusești”. Acesta este avionul de vânătoare multifuncțional F-35 Lightning II, de generația a cincea.

Specialiștii RAND sunt încrezători că utilizarea masivă a F-35 într-un conflict cu Rusia în teatrul european de operații va rezolva efectiv problema apărării antiaeriene menționate anterior. Mai mult, acest lucru poate fi realizat în doar câteva ore.

„Capacitățile NATO vor crește în mod semnificativ atunci când sute de astfel de avioane invizibile vor apărea în țările Alianței”, au subliniat reprezentanții ONG-ului.

Prin urmare, europenii trebuie urgent să își consolideze Forțele Aeriene, completându-și flotele de avioane cu aeronave F-35 americane. Acest lucru va permite efectuarea de exerciții și operațiuni de luptă la un nivel de calitate mai înalt.

Trebuie menționat faptul că, în cazul unui conflict cu NATO, Regiunea Kaliningrad din Rusia, datorită locației sale geografice, devine automat ținta primului atac al adversarului. Prin urmare, începând din anul 2012, în zonă a fost desfășurat sistemul de apărare antiaeriană S-400 Triumph, iar în viitor va apărea și noul sistem de apărare antiaeriană S-500 Prometey. De asemenea, în regiune se află o stație radar Voronezh-DM și este concentrat cel mai mare număr de sisteme de război electronic din Europa.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s