Două submarine ale FRMN au desfășurat exerciții comune în Marea Neagră

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 26.10.2020, echipajele submarinelor Veliky Novgorod și Kolpino ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au desfășurat exerciții comune pe mare, pentru îndeplinirea misiunilor potrivit destinației.

Activitățile s-au desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor de submarine ale flotei, în unul dintre poligoanele maritime din Marea Neagră.

Pe timpul exercițiilor, echipajele submarinelor au ieșit pe mare, iar la apropierea de raionul indicat de pregătire pentru luptă au desfășurat antrenamente de intrare în imersiune, la diferite adâncimi, în regim normal și în situații de urgență.

În cadrul exercițiilor, marinarii au îndeplinit algoritmi de acțiune privind căutarea submarinelor adversarului convențional. De asemenea, submarinele au intrat în imersiune, pe rând, așezându-se pe fundul mării la adâncimi de peste 200 de metri.

În timpul scufundărilor la adâncime mare, echipajele au verificat funcționarea tuturor sistemelor și echipamentelor celor două submarine.

Etapa de desfășurare a exercițiilor cu intrarea în imersiune și așezarea pe fundul mării a fost asigurată de nava de salvare Epron din cadrul FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinele Veliky Novgorod și Kolpino aparțin Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

Cele două submarine sunt singurele din cele șase submarine Proiect 636.3 ale FRMN, care se află în Marea Neagră. Celelalte patru îndeplinesc misiuni în Marea Mediterană sau se află în reparații la Șantierul Naval din Kronștadt, în Marea Baltică.

Este pentru prima oară după mult timp când în Marea Neagră îndeplinesc misiuni de instrucție două submarine simultan. De regulă, în ultimele luni, pe mare s-a aflat numai submarinul Kolpino, în timp ce Veliky Novgorod a fost inactiv o perioadă mai îndelungată.

În ultima perioadă, submarinul Kolpino s-a aflat la Novorossiysk, iar Veliky Novgorod la Sevastopol. Trebuie precizat faptul că submarinele FRMN îndeplinesc misiuni din ambele locații. La Sevastopol se află dislocat un divizion de submarine din cadrul brigăzii de la Novorossiysk.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s