Nave de luptă ale FRMN au respins un atac aerian al adversarului asupra bazei de dislocare

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 26.10.2020, forțele de serviciu pentru apărarea antiaeriană ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au desfășurat un exercițiu de acoperire a punctului de dislocare a navelor împotriva unui atac cu rachete de aviație al adversarului convențional.

Antrenamentul a fost efectuat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al FRMN pe navele aflate în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană.

Potrivit planului exercițiului, Centrul de conducere al FRMN a primit date de cercetare privind zborul unui grup de avioane al adversarului convențional în direcția Peninsulei Crimeea.

Mijloacele de apărare antiaeriană de pe navele FRMN aflate în serviciu au fost aduse în stare de luptă, iar componenta navală a flotei a primit semnalul privind apropierea grupului de aviație al adversarului.

În timpul antrenamentului, echipajele de apărare antiaeriană ale navelor de luptă aflate în punctul de dislocare au escortat țintele aeriene și le-au distrus cu ajutorul rachetelor antiaeriene de la bord, care sunt destinate pentru apărarea antiaeriană a navelor împotriva oricăror mijloace de atac aerian.

Țintele au fost simulate în mod electronic de către sistemele de conducere a armamentelor navelor și au fost distruse înainte ca aeronavele să intre pe cursul de luptă.

Exerciții de acest tip se desfășoară în mod regulat în cooperare cu Centrul teritorial de conducere al Statului major al FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul de apărare antiaeriană a vizat protejarea Bazei Navale principale a FRMN din Sevastopol.

Deși antrenamente de acest tip se desfășoară periodic, probabil că scenariile lor au fost actualizate în urma misiunilor efectuate în zona Mării Negre în ultimele luni de bombardierele strategice americane de tip B-52H.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s