Un avion de vânătoare rusesc de tip Su-27 a interceptat două bombardiere franceze deasupra Mării Negre

1

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 26.10.2020, un avion de vânătoare Su-27 a zburat pentru interceptarea a două avioane franceze de vânătoare-bombardament deasupra Mării Negre.

“Pe 26 octombrie, mijloace de cercetare prin radiolocație aparținând forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană a Regiunii Militare Sud au descoperit două ținte aeriene deasupra acvatoriului Mării Negre, care se apropiau de frontierele Federației Ruse. Pentru identificarea țintelor aeriene și pentru a preveni încălcarea graniței de stat a Federației Ruse, a fost ridicat în aer un avion de vânătoare de tip Su-27. Echipajul avionului de vânătoare rusesc a identificat țintele aeriene ca fiind avioane de vânătoare-bombardament Mirage-2000 aparținând Forțelor Aeriene ale Franței, după care le-a escortat deasupra acvatoriului Mării Negre”, se arată în comunicatul de presă al CNCA.

În acesta se menționează că, după îndepărtarea avioanelor militare străine de frontiera Federației Ruse, avionul de vânătoare Su-27 a revenit pe aerodromul de dislocare.

“Zborul avionului de vânătoare rusesc a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, au precizat reprezentanții CNCA.

Anterior, luni 26 octombrie, un alt avion de vânătoare Su-27 a zburat pentru interceptarea deasupra Mării Baltice a unui avion de patrulare P-3C Orion aparținând Forțelor Navale ale Germaniei și a unui avion de cercetare U-2S al Forțelor Aeriene americane.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s