Rusia a crescut numărul submarinelor care patrulează în zona Atlanticului de Nord

1

Potrivit unui articol publicat de tabloidul britanic Daily Mail, numărul de submarine rusești din Atlanticul de Nord a crescut în mod semnificativ.

Informațiile deținute de publicație arată că submarinele nucleare multirol Proiect 971, clasa Schuka-B (Akula în clasificare NATO) ale Federației Ruse au fost observate în apropierea coastelor Regatului Unit.

“Numărul de submarine rusești care intră în Atlanticul de Nord este uluitor”, a declarat pentru Daily Mail o sursă din Marina britanică.

 Potrivit precizărilor acesteia, Federația Rusă a început să trimită două sau trei submarine în zona de operațiuni a flotei britanice, în loc de unul, așa cum era înainte. În opinia sa, această situație este „foarte gravă”.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Federația Rusă a crescut numărul de submarine nucleare ce operează în apropierea frontierelor Marii Britanii ca răspuns la intensificarea activităților desfășurate de navele și avioanele britanice în proximitatea granițelor rusești.

În Atlanticul de Nord operează submarinele nucleare ale Flotei de Nord. În compunerea acesteia se află șase submarine Proiect 971, care fac parte din Divizia 24 Submarine – Yagelnaya Guba. Este vorba despre submarinele K-154 Tigr, K-157 Vepr, K-317 Pantera, K-328 Leopard, K-335 Gepard și K-461 Volk.

Submarinele de acest tip dispun de patru tuburi lans-torpilă cu calibrul de 650 de milimetri și patru tuburi lans-torpilă cu calibrul de 533 de milimetri. Inițial, acestea au întrebuințat rachete de tip S-10 Granat, iar în prezent sunt adaptate pentru rachetele de croazieră de tip Kalibr. Un submarin poate purta până la 28 de rachete de acest tip.

Sursa: vz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s