Avionul american de cercetare dislocat în România a efectuat un zbor în jurul Regiunii Kaliningrad

1

Analiză remnmilitaryblog.com:

Pe 27.10.2020, avionul experimental de cercetare radioelectronică Bombardier Challenger 650 ARTEMIS (Airborne Reconnaissance and Targeting Multi-Mission Intelligence System) aparținând Forțelor Aeriene ale SUA, care este dislocat în România, a efectuat un zbor în proximitatea frontierei occidentale a Republicii Belarus și a înconjurat Regiunea Kaliningrad din Federația Rusă.

Aeronava a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, a traversat Ungaria, Slovacia și Polonia, după care a intrat în spațiul aerian al Lituaniei, vizând frontiera de vest a Republicii Belarus, estul și nordul Regiunii Kaliningrad a Federației Ruse.

La întoarcere, pentru prima dată, avionul a efectuat mai multe treceri la sud de  Regiunea Kaliningrad, în spațiul aerian al Poloniei.

Avionul de cercetare american, cu numărul de înregistare N488CR și indicativul BRIO01, a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.700 de metri, cu o viteză de aproximativ 895 de kilometri pe oră.

În ultima perioadă, aeronava a efectuat mai multe zboruri în proximitatea frontierelor occidentale ale Federației Ruse și Republicii Belarus. Anterior, avionul a zburat numai deasupra Mării Negre și în spațiul aerian al Georgiei.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s