Rusia a furnizat Armeniei echipamente pentru lupta împotriva dronelor turcești folosite de Azerbaidjan

1

Potrivit publicației Asia Times editată în Hong Kong, conflictul din Nagorno-Karabah i-a obligat pe ruși să trimită în Armenia echipamente pentru lupta împotriva dronelor.

Armenia este membră a OTSC, așa că Rusia încearcă să-și protejeze aliatul strategic și, în același timp, facilitățile sale militare dislocate în această țară împotriva unor eventuale atacuri ale dronelor Forțelor Armate azere, de producție turcească și israeliană.

În același timp, Ankara, spre deosebire de Tel Aviv, își promovează activ produsele militare în diferite conflicte, fapt pentru care a plătit deja. Canada și Austria au interzis exportul anumitor produse în Turcia. Prin urmare, turcii ar putea avea acum probleme cu motoarele de aviație și camerele video pentru dronele lor.

Surse militare și mass-media rusă au informat că pe teritoriul Armeniei au fost deja livrate complexe mobile multifuncționale de suprimare radioelectronică de tip 1RL257 „Krasukha-4”. Acestea sunt cele mai noi și mai avansate sisteme de război electronic aflate la dispoziția Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Partea rusă a desfășurat complexele Krasukha-4 la baza aeriană Khmeimim din Siria încă din anul 2015. De atunci, potrivit rușilor, acestea „au doborât” fără contact drone jihadiste, iar în 2018 au contribuit la respingerea unui atac masiv al rachetelor de croazieră americane Tomahawk.

Dacă acest lucru este adevărat, și până acum nimeni nu a negat acest lucru, atunci complexele Krasukha-4 ar trebui să fie deja dislocate la baza Gyumri din Armenia.

Familia complexelor rusești „Krasukha” a fost inițial dezvoltată pentru a proteja teritoriul bazelor militare și al instalațiilor industriale importante împotriva cercetării aeriene și spațiale a inamicului. Cu toate acestea, rușii au găsit această dezvoltare utilă și în combaterea dronelor.

„Krasukha-4” nu preia controlul efectiv asupra dronelor. Acesta blochează efectiv semnalele GPS , iar drona își pierde contactul cu baza, după care se prăbușește.

Prin trimiterea complexelor Krasukha-4 în Armenia, rușii au arătat în mod deschis faptul că vor lupta cu dronele altor state, dacă acestea se vor găsi în spațiul aerian armean.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cel puțin în prima parte a confruntărilor din Nagorno-Karabah, Forțele Armate ale Azerbaidjanului au mizat masiv pe dronele de atac turcești de tip Bayraktar TB2. Cu ajutorul acestora, au fost distruse o mare varietate de ținte terestre ale armatei Armeniei.

Anterior, acestea au fost folosite de Turcia în Siria și în Libia, unde au fost distruse mai multe complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S, de producție rusească. Trebuie remarcat faptul că acestea erau deservite de militari străini, care nu le-au întrebuințat în scopurile pentru care erau destinate.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s