Federația Rusă și Republica Belarus pregătesc exercițiul strategic comun Vest-2021

1

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 27.10.2020, la Moscova, se va desfășura o ședință comună a Colegiilor Ministerelor Apărării din Federația Rusă și Republica Belarus.

Cu această ocazie, vor fi analizate probleme privind pregătirea exercițiului strategic comun Vest-2021 și întrebuințarea grupării regionale de trupe.

“Participanții la întâlnire, care va avea loc în regim de videoconferință, sub conducerea miniștrilor, Serghei Șoigu și Viktor Hrenin, vor discuta aspecte legate de principalele abordări ale pregătirii și desfășurării exercițiului strategic comun Vest-2021. De asemenea, vor stabili misiunile prioritare de întrebuințare a grupării regionale de trupe, până în anul 2025”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit părții ruse, în timpul reuniunii vor fi discutate și aspecte privind asigurarea topogeodezică și de navigație a grupării regionale de trupe.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Vest se desfășoară, o dată la patru ani, în Regiunea Militară Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse. De fiecare dată, la acesta au participat și forțe și mijloace aparținând Forțelor Armate ale Republicii Belarus.

Probabil că, în contextul situației actuale, concepția exercițiului va fi modificată, urmând să includă o operație comună de respingere a unei eventuale intervenții militare occidentale împotriva Republicii Belarus.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s