Trupele ruse din Regiunea Militară Centru au lansat o rachetă cu complexul operativ-tactic Iskander-M

2

Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 27.10.2020, echipajul unui complex de rachete operativ-tactic Iskander-M a efectuat lansarea practică a unei rachete asupra unei ținte de instrucție din poligonul Donguz din Regiunea Orenburg.

Lansarea rachetei a fost efectuată potrivit planului exercițiului desfășurat în cadrul verificării finale a nivelului de pregătire pentru luptă al unităților militare din cadrul Armatei 2 arme întrunite dislocate în Regiunea Volga. Militarii au distrus cu succes o țintă care a imitat un obiectiv de importanță critică al adversarului. Distrugerea țintei a fost confirmată cu ajutorul unei drone de tip Orlan-10.

Pe lângă lansarea practică a rachetei, militarii din cadrul marii unități de rachete a Armatei 2 arme întrunite au îndeplinit normative privind aducerea complexelor de rachete în poziție de luptă și de încărcare a rachetelor pe instalațiile de lansare.

La exercițiu au participat peste 3.000 de militari aparținând brigăzilor de rachete, artilerie și transmisiuni ale Armatei 2 arme întrunite a Regiunii Militare Centru. Gruparea de trupe creată în poligonul din Regiunea Orenburg a desfășurat activități practice de conducere a loviturilor cu rachete și a focului artileriei. În timpul exercițiului, au fost executate trageri reale cu complexe de rachete, lansatoare multiple de proiectile reactive, obuziere autopropulsate și remorcate, tunuri de artilerie și mortiere.

În total, la activități au participat aproximativ 600 de unități de tehnică militar, inclusiv complexe de rachete Iskander-M.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din fotografiile publicate pe site-ul Ministerului rus al Apărării rezultă faptul că racheta lansată nu a fost o rachetă de croazieră, ci o rachetă aerobalistică, probabil o versiune a rachetei 9M723.

Lansarea în acest moment a unei rachete cu complexul Iskander-M este oarecum surprinzătoare, ținând cont de faptul că, în zilele următoare, va avea loc un antrenament de conducere a Forțelor de Descurajare Strategică ale Federației Ruse. În mod cert, acesta va include, pe lângă rachetele balistice intercontinentale, și lansarea unor rachete Kalibr, Iskander și posibil chiar și Kinzhal.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s