Fregata Amiral Kasatonov a Flotei ruse de Nord a testat o nouă rachetă antisubmarin în Marea Barents

2

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a anunțat că, pe 28.10.2020, echipajul fregatei Amiral Kasatonov a efectuat o lansare-test a unei noi rachete antisubmarin în Marea Barents.

“Lansarea a fost efectuată în cadrul testelor în serie de certificare a noului produs și a fost recunoscută ca fiind de succes”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit reprezentanților Flotei de Nord, la asigurarea testului a participat și unul dintre submarinele nucleare ale flotei, “care a efectuat observarea torpilei, după ce aceasta s-a separat de rachetă în mediul subacvatic”.

“De asemenea, la asigurarea lansării rachetei de pe fregată au participat și echipajele unui avion antisubmarin Il-38, unui elicopter Ka-27 și a unei vedete torpiloare a Flotilei Kola a Forțelor Întrunite”, s-a menționat în comunicatul de presă.

Cu o lună în urmă, în acvatoriul Mării Albe, fregata Amiral Kasatonov a efectuat lansarea unei rachete de croazieră de tip Kalibr asupra unei ținte terestre aflate într-un poligon din Regiunea Arkhanghelsk.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Kasatonov este a doua fregată Proiect 22350. Aceasta a fost introdusă în dotarea Flotei de Nord pe 21 iulie 2020.

În dotarea navei se află complexul universal de rachete Kalibr-NK. Acesta include două instalații de lansare de tip 3S14, cu câte opt celule fiecare.

Fregata poate întrebuința astfel rachete antinavă 3M55 Onyks sau 3M22 Zircon, precum și trei tipuri de rachete din familia Kalibr. Este vorba despre rachete antinavă 3M54, rachete de croazieră 3M14 și rachete-torpile 91RT2.

Potrivit surselor deschise, în ceea ce privește rachetele-torpile, nava poate folosi mai multe versiuni ale acestora, respectiv 91R1, 91RU, 91RUK (91RE1) sau 91RT2 (91RTE2).

Este posibil ca noua rachetă antisubmarin testată astăzi de fregata Amiral Kasatonov să fie o versiune îmbunătățită a aceleiași familii.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s