Două avioane rusești antisubmarin Tu-142MK au îndeplinit misiuni deasupra Mării Mediterane

1

Sursa a informat, pe 28.10.2020, că, la începutul lunii octombrie, două avioane antisubmarin de tip Tu-142MK aparținând Aviației Navale a Federației Ruse au apărut deasupra Mării Mediterane, după o absență de doi ani în această parte a lumii.

Avioanele au decolat de la o bază aeriană din sud-vestul Federației Ruse și au zburat în partea de est a Mării Mediterane. Potrivit unor surse rusești, aeronavele au parcurs o distanță lungă pe un traiect de zbor care a inclus Marea Caspică, Iranul, Irakul și Siria.

Înainte ca acestea să ajungă în Marea Mediterană, la exercițiu s-au alăturat avioane de vânătoare, avioane-cisternă și un avion AWACS, care au decolat de la baza aeriană Khmeimin din Siria. Potrivit informațiilor disponibile, avioanele de vânătoare Su-35S au escortat aeronavele Tu-142MK, în timp ce două avioane-cisternă Il-78M le-au realimentat deasupra Mării Mediterane.

Avioanele-cisternă aparțin Regimentului 203 Aviație – Ryazan / Dyagilevo și au fost redislocate la baza aeriană Khmeimin cu câteva zile înainte de exercițiu. Este pentru prima dată când avioanele de acest tip au fost trimise pe un aerodrom dintr-o zonă de război.

Un număr necunoscut de avioane rusești Su-24 și Su-34 au fost folosite pentru a intercepta aeronavele „infractoare”. În același timp, avionul A-50U AWACS a direcționat interceptorii către avioanele antisubmarin.

Avioanele Tu-142 ale Aviației navale sunt dislocate în două baze aeriene dislocate la  Kipelovo / Fedotovo (Flota de Nord) și Sovetskaya Gavan / Kamenny Ruchey (Flota din Oceanul Pacific). Cel mai probabil, cele două aeronave au fost trimise temporar într-o bază aeriană din sud-vestul Federației Ruse.

Sursa: scramble.nl.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s