Gruparea de trupe ruse din Regiunea Kaliningrad a fost întărită cu 30 de tancuri modernizate

tc

Serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) a anunțat, pe 28.10.2020, că structurile Corpului de Armată din Regiunea Kaliningrad au primit în înzestrare 30 de tancuri modernizate de tip T-72B3M.

“În anul 2020, în dotarea marii unități de infanterie moto a corpului de armată al FRMB, dislocată în Regiunea Kaliningrad, au fost introduse 30 de tancuri T-72B3M cu caracteristici de luptă crescute. Tehnica nouă va crește posibilitățile de luptă ale marii unități în ceea ce privește manevrabilitatea și protecția echipajului”, se arată în comunicatul de presă.

Militarii au informat că toate tancurile care au ajuns în Regiunea Kaliningrad au părăsit linia de asamblare a societății Uralvagonzavod în anul 2019.

T-72B3M este unul dintre noile produse care au fost prezentate în 2018 la forumul tehnico-militar Armata. Acesta reprezintă o versiune profund modernizată a tancului principal de luptă de tip T-72. Tancul T-72B3M este echipat cu un nou motor diesel de 1130 CP, protecție suplimentară pentru turelă, părțile laterale și spate. Vehiculul este echipat cu sisteme moderne de conducere a focului, comunicații digitale și o serie de alte sisteme noi.

În ultimii ani, Federația Rusă și-a consolidat infrastructura militară pe direcția strategică vest, în special în Regiunea Kaliningrad.

În anul 2016, în Regiunea Kaliningrad, a fost format Corpul 11 Armată, ca parte a FRMB. În luna mai 2018, s-a raportat despre reînzestrarea Brigăzii 152 Rachete din localitatea Chernyakhovsk (Regiunea Kaliningrad) cu complexe operativ-tactice Iskander-M.

De asemenea, armata rusă dispune în Regiunea Kaliningrad de sisteme moderne de rachete de coastă Bal și Bastion, precum și sisteme de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune S-400 Triumph.

În luna iulie a anului trecut, Ministerul rus al Apărării a informat despre finalizarea construcției unui nou arsenal lângă Kaliningrad pentru depozitarea rachetelor, torpilelor și muniției de artilerie, precum și a unui nou aerodrom pentru Aviația navală a FRMB.

Pe de altă parte, în decembrie anul trecut, Serviciul de presă al FRMB a anunțat că Gruparea de trupe ruse din Regiunea Kaliningrad va fi întărită în 2020 cu o divizie de infanterie moto.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, noile tancuri de tip T-72B3M au fost introduse în dotarea Brigăzii 79 Infanterie Moto – Gusev din compunerea Corpului 11 Armată al FRMB.

Este posibil ca, până la 01.12.2020, mai multe structuri ale corpului de armată, între care și brigada de infanterie moto, să fie reorganizate și incluse într-o divizie de infanterie moto, care urmează să fie formată în Regiunea Kaliningrad.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s