Mijloace americane de cercetare aeriană au îndeplinit noi misiuni în spațiul aerian al Mării Negre

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Din analiza informațiilor prezentate de sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter rezultă că, pe 29.10.2020, în spațiul aerian al Mării Negre au zburat două mijloace americane de cercetare aeriană. Este vorba despre un avion de cercetare radioelectronică RC-135W și de o dronă de cercetare strategică RQ-4A.

Avionul de cercetare radiolectronică RC-135W Rivet Joint aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava, cu numărul de înregistrare 62-4125 și indicativul LURA83, a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de 9.900 de metri, cu o viteză de aproximativ 890 de kilometri pe oră. Avionul a efectuat mai multe treceri la sud de Peninsula Crimeea și Strâmtoarea Kerci și la sud-vest de Ținutul Krasnodar.

1

Zborul efectuat de drona ce cercetare strategică RQ-4A Global Hawk din cadrul Forțelor Aeriene americane a fost unul mult mai complex și a vizat frontierele din sud-vestul Federației Ruse (din spațiul aerian al Mării Negre), conflictul din Nagorno-Karabah (din spațiul aerian al Georgiei) și linia de demarcație din Donbas (din spațiul aerian al Ucrainei).

Inițial, drona de cercetare, cu numărul de înregistrare 04-2021 și indicativul FORTE10, care a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula Sicilia, a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a efectuat mai multe treceri la vest și sud de Peninsula Crimeea și sud-vest de Ținutul Krasnodar, după care a intrat în spațiul aerian al Georgiei.

2

Drona a zburat, de mai multe ori, în sudul și estul Georgiei, îndeplinind misiuni specifice în proximitatea părților implicate în conflictul din Nagorno-Karabah. Ulterior, aceasta a ieșit înapoi în Marea Neagră.

3

După ce a patrulat din nou în sud-vestul Ținutului Krasnodar și vestul Peninsulei Crimeea, drona a intrat în spațiul aerian al Ucrainei. Aceasta a efectuat mai multe treceri în proximitatea liniei de demarcație din Donbas.

4

Trebuie menționat faptul că zborurile desfășurate de mijloacele aeriene americane în Regiunea Mării Negre coincid cu intrarea în Marea Neagră, pe 29.10.2020, a Grupării navale a NATO pentru lupta contra minelor.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s