Două avioane de cercetare americane au îndeplinit misiuni specifice în spațiul aerian al Mării Negre

1

Analiză remnmilitaryblog.com:

Din analiza informațiilor prezentate de sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter rezultă că, pe 30.10.2020, în spațiul aerian al Mării Negre au zburat două avioane americane de cercetare aeriană. Este vorba despre un avion de cercetare radioelectronică RC-135W și un avion experimental de cercetare radioelectronică Bombardier Challenger 650 ARTEMIS aparținând Forțelor Aeriene ale SUA.

5

Avionul de cercetare radiolectronică RC-135W Rivet Joint a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava, cu numărul de înregistrare 62-4125 și indicativul EQUAL89, a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de 9.900 de metri, cu o viteză de aproximativ 890 de kilometri pe oră. Avionul a efectuat mai multe treceri la sud de Peninsula Crimeea și Strâmtoarea Kerci și la sud-vest de Ținutul Krasnodar. Acesta a efectuat un zbor similar și pe 29 octombrie, când a utilizat indicativul LURA83.

2

Avionul experimental de cercetare radioelectronică Bombardier Challenger 650 ARTEMIS (Airborne Reconnaissance and Targeting Multi-Mission Intelligence System) a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu din România. Aeronava, cu numărul de înregistrare N488CR și indicativul BRIO01, a evoluat deasupra Mării Negre, după care a intrat în spațiul aerian al Georgiei. Aceasta a efectuat mai multe treceri în zona frontierelor cu statele implicate în conflictul din Nagorno-Karabah și a revenit în Marea Neagră. Avionul a efectuat mai multe zboruri similare la sfârșitul lunii septembrie și în prima decadă a lunii octombrie. Aeronava a fost semnalată în Marea Neagră și în spațiul aerian al Georgiei pe 30 septembrie, 01, 03, 04, 07 și 10 octombrie. Ulterior, aceasta a zburat în zona statelor baltice.

4
Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s