Până în anul 2025, statele membre CSI vor perfecționa Sistemul întrunit de identificare prin radiolocație

1

Potrivit sursei, pe 30.10.2020, în localitatea Samarkand din Uzbekistan, s-a desfășurat o reuniune a Comitetului șefilor de state majore din cadrul Forțelor Armate ale Comunității Statelor Independente (CSI), care a fost condusă de șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valery Gherasimov.

La ședință au participat delegații militare din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia, Tadjikistan și Uzbekistan, precum și delegații din cadrul Comitetul executiv al CSI și secretariatul Consiliului miniștrilor apărării al CSI.

După cum a declarat Valery Gherasimov la încheierea întâlnirii, participanții au identificat planuri suplimentare pentru dezvoltarea sistemelor militare comune.

Potrivit precizărilor sale, pe timpul reuniunii „au fost analizate provocările și amenințările actuale la adresa securității statelor din CSI și au fost stabilite activitățile comune ale Forțelor Armate ale statelor membre pentru anul 2021”.

„A fost convenit și un proiect de Concept pentru sprijinul topogeodezic și de navigație al unui sistem de control tactic unificat pentru Forțele Armate ale statelor membre CSI. De asemenea, s-au stabilit modalitățile de îmbunătățire a sistemului întrunit de identificare prin radiolocație pentru perioada până în 2025”, a menționat Gherasimov.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s