Bombardiere rusești au simulat distrugerea navelor străine în acvatoriul Mării Negre

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 02.11.2020, echipaje ale bombardierelor de front Su-24M aparținând Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au desfășurat un exercițiu privind executarea unui atac cu bombe asupra navelor de luptă ale adversarului, în acvatoriul Mării Negre.

Potrivit planului exercițiului, drone de tip Forpost și Orlan au îndeplinit misiuni de cercetare și au descoperit pe mare o grupare de nave de suprafață a adversarului convențional.

Datele primite de la drone au fost transmise echipajelor bombardierelor, pentru întrebuințarea bombelor împotriva țintelor navale.

Piloții avioanelor Su-24M au îndeplinit misiuni de instrucție privind intrarea pe cursul de luptă, executarea bombardamentelor și ieșirea de sub eventualul atac de răspuns.

Exercițiul s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă și activităților zilnice ale Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierele de front de tip Su-24M aparțin Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki din cadrul Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN. În compunerea regimentului se află o escadrilă de aviație dotată cu avioane de vânătoare multirol Su-30SM și o escadrilă de aviație mixtă, în înzestrarea căreia se află avioane de bombardament Su-24M și aeronave de cercetare Su-24MR.

Dronele întrebuințate în timpul exercițiului provin de la escadrila de aparate de zbor fără pilot a Regimentului 318 Aviație Mixtă – Kacha al Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN.

Exercițiul s-a desfășurat pe fondul prezenței în regiune a Grupării navale a NATO pentru lupta contra minelor (SNMCMG2), care a intrat în acvatoriul Mării Negre pe 29 octombrie. Din compunerea grupării fac parte: nava universală de transport Aliakmon a Forțelor Navale ale Greciei, dragorul Orion al Marinei franceze, dragorul maritim italian Alghero, dragorul de bază Duero aparținând Forțelor Navale ale Spaniei, respectiv navele Edremit M261 din Turcia și Viceamiral Constantin Bălescu din România.

Surse: mil.ru. militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s