Surse rusești au anunțat calendarul de livrare la trupe a noilor avioane de vânătoare de tip Su-57

1

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 02.11.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că Ministerul rus al Apărării va primi primul avion de vânătoare din producția de serie în luna decembrie, cu ocazia organizării unei Zile unice de acceptare a producției militare.

“În luna decembrie a anului curent, în timpul Zile unice de acceptare a producției militare, Ministerul rus al Apărării va primi primul avion de vânătoare de tip Su-57, cu motoare pentru prima etapă. În anul 2021, vor fi primite alte patru avioane de acest tip”, a declarat sursa. 

Potrivit precizărilor acesteia, în continuare, tempoul livrărilor de avioane Su-57 va crește până la 15 aeronave pe an. “Astfel, contractul încheiat în 2019 pentru livrarea a 76 de avioane Su-57 până în anul 2028 va putea fi îndeplinit la termen”, a menționat sursa agenției.

Aceasta a spus că livrările avioanelor de vânătoare de generația a cincea Su-57 cu motoarele pentru etapa a doua sunt planificate să înceapă în anul 2022.

Avionul de vânătoare Su-57 este destinat pentru distrugerea tuturor categoriilor de ținte aeriene, terestre și navale. Avionul are o viteză supersonică, armele dispuse în interiorul fuzelajului, acoperire de radiolocație (tehnologie stealth) și dispune de un nou complex de echipamente de bord.

Comentariu remnmilitaryblog.com: După cum au anunțat anterior reprezentanții ruși, primele patru avioane de tip Su-57 vor fi livrate Centrului de instrucție de la Lipetsk. Ulterior, cu celelalte 72 de aeronave vor fi dotate trei regimente de aviație de vânătoare, structurate în câte două escadrile de aviație fiecare. Primele regimente înzestrate cu noile avioane de vânătoare de generația a cincea vor aparține Aviației Operativ-Tactice din Regiunile Militare Sud și Vest.

În ceea ce privește motoarele noilor avioane, trebuie precizat faptul că este planificat ca motoarele pentru etapa a doua (produs 30) să intre în producția de serie începând cu anul 2023, iar primele aeronave dotate cu acestea să fie livrate începând cu anii următori (2024 sau chiar 2025). Însă, având în vedere că testarea noilor motoare a început încă din luna decembrie 2017, nu este exclus ca acestea să poată fi produse mai devreme, în așa fel încât primele avioane dotate cu motoare pentru etapa a doua să înceapă la sfârșitul anului 2022 sau începutul anului 2023.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s