Bombardierul strategic rusesc Tu-160M profund modernizat a efectuat primul zbor cu motoare noi

Tu160

Serviciul de presă al Corporației Întrunite Constructoare de Avioane (OAK) din Federația Rusă a anunțat, pe 03.11.2020, că bombardierul strategic Tu-160M profund modenizat a efectuat primul zbor cu noile motoare NK-32-02 din producția de serie.

“Potrivit precizărilor făcute de echipaj, zborul s-a desfășurat în regim normal, toate sistemele și echipamentele funcționând în mod corespunzător”, au precizat reprezentanții OAK.

 După cum a menționat Serviciul de presă al corporației, avionul a fost pilotat de un echipaj sub conducerea lui Anri Naskidyants. Zborul a fost efectuat de pe aerodromul Întreprinderii de aviație din Kazan, la o altitudine de aproximativ 6.000 de metri și a durat două ore și 20 de minute.

“În timpul zborului, au fost efectuate verificările necesare la sistemele generale ale aeronavei și la echipamentele radioelectronice de la bord, instalate ca parte a modernizării profunde a aeronavei, și au fost urmărite performanțele noului motor NK-32 seria 02, dezvoltat și fabricat de United Engine Corporation (UEC, parte a Rostec)”, s-a menționat în comunicatul de presă al OAK.

Pe 02 februarie a fost efectuat primul zbor cu avionul profund modernizat Tu-160M cu denumirea Igor Sikorsky, realizat pe baza aeronavei aflate în exploatare.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a informat despre planurile de modernizare a tuturor celor 16 avioane de tip Tu-160 aflate în dotarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Pe de altă parte, pe 25 ianuarie 2018, între Ministerul rus al Apărării și compania Tupolev a fost încheiat un contract pentru producerea unor bombardiere strategice noi de tip Tu-160M. Acesta prevede construirea unui prim lot format din 10 aeronave, pentru o valoare de 15 miliarde de ruble fiecare.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s