Distrugătorul Viceamiral Kulakov al Flotei ruse de Nord a traversat Canalul Mânecii și a intrat în Marea Nordului

kul

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a anunțat că, pe 14.11.2020, distrugătorul Viceamiral Kulakov a traversat partea cea mai îngustă a Canalului Mânecii, după care a intrat în Marea Nordului.

Anterior, nava a efectuat realimentarea cu combustibil de la petrolierul Akademik Pashin, în timp ce se afla în apele internaționale ale Golfului Sena. Nava a fost reaprovizionată cu respectarea strictă a măsurilor de siguranță a mediului în timpul transferului de combustibil.

Înainte de trecerea prin zona strâmtorii, pe distrugător a fost executat un antrenament cu personalul de supraveghere de navigație și cu echipajul punctului de comandă principal – centrul de informații de luptă – privind siguranța navigației în zone înguste cu navigație intensă și în condiții hidrometeorologice nefavorabile.

Cu o săptămână în urmă, distrugătorul Viceamiral Kulakov, însoțit de petrolierul Akademik Pashin și remorcherul de salvare Altay, a ieșit din Marea Mediterană și a desfășurat activități în Golful Biskaya. Pe timpul traversării Atlanticului, marinarii au întâmpinat o furtună serioasă.

Marșul de lungă durată al distrugătorului Viceamiral Kulakov se desfășoară sub conducerea șefului de stat major al marii unități de nave antisubmarin a Flotei de Nord, căpitan rang I Stanislav Varik.

Nava a plecat în marș de la Baza Navală principală a Flotei de Nord din Severomorsk cu patru luni și jumătate în urmă. În această perioadă, a parcurs peste 25.000 de mile marine și a efectuat escale în Algeria, Grecia, Cipru și Siria. De asemenea, distrugătorul a participat la Parada Navală Principală din Kronștadt și la unele episoade ale exercițiului Scutul oceanului-2020.

În ultimele trei luni, nava a activat în Marea Mediterană, unde a efectuat o serie de exerciții privind căutarea submarinelor, atât în mod independent, cât și în cooperare cu alte nave și Aviația navală din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s