Ucraina dezvoltă un plan privind efectuarea unui “blitzkrieg” în Peninsula Crimeea

ucraina

Agenția de presă rusă RIA Novosti a infomat, pe 14.11.2020, că Forțele Armate ale Ucrainei au intensificat exercițiile militare desfășurate la granița cu Crimeea, iar conducerea militară de la Kiev are în vedere varianta cuceririi prin forță a peninsulei.

Potrivit informațiilor publicate de agenție, în ultimele zile, în Regiunea Kherson, a fost executat un exercițiu al forțelor speciale din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei. Scenariul acestuia a inclus desfășurarea unei operațiuni a grupurilor de diversiune împotriva corpului de armată al Flotei ruse din Marea Neagră. După cum a informat RIA Novosti, care a citat presa ucraineană, după exercițiu, militarii ucraineni au rămas la granița cu Crimeea și se află într-o stare ridicată de pregătire pentru luptă.

Analiștii ruși au constatat faptul că Forțele Armate ale Ucrainei au crescut numărul de exerciții desfășurate în apropierea granițelor Crimeii. În luna octombrie, tot în Regiunea Kherson, subunități ucrainene au lucrat sub supravegherea instructorilor occidentali, desfășurând acțiuni de combatere a diversioniștilor, pe timp de zi și de noapte.

Faptul că Kievul dezvoltă un plan de recuperare prin forță a Peninsulei Crimeea a fost confirmat și de declarațiile recente ale amiralului ucrainean Oleksiy Neizhpapa, care a precizat că, fără îndoială, Ucraina intenționează să întoarcă peninsula și pregătește “un blitzkrieg”.

Este important de menționat faptul că autoritățile de la Kiev sunt împinse spre un scenariu militar de către țările NATO, care înarmează în activ trupele ucrainene și le furnizează informații obținute prin cercetare. Spre exemplu, în luna octombrie, Kievul a semnat un acord cu Ankara pentru achiziționarea de drone turcești de tip Bayraktar TB-2.

Cu toate acestea, Crimeea este astăzi unul dintre cele mai apărate locuri de pe Pământ. Potrivit opiniei unanime a experților militari, Forțele Armate din Ucraina nu vor avea suficientă putere pentru a rezista trupelor rusești în Crimeea, iar Kievul nu ar trebui să se bazeze pe ajutorul NATO și al Statelor Unite. Analiștii politici presupun că și Kievul înțelege acest lucru, dar încearcă să distragă atenția cetățenilor pe fondul agravării crizei din țară, anunțând întoarcerea iminentă a Crimeii de sub „ocupația rusă”.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabilitatea declanșării, în acest moment, a unui conflict militar între Federația Rusă și Ucraina este una foarte mică. Iar inițierea acestuia de către partea ucraineană este aproape exclusă.

În pofida unor declarații mai încinse ale reprezentanților politico-militari ucraineni, Forțele Armate ale Ucrainei nu dispun de personalul și tehnica necesare declanșării unei operații militare de recuperare prin forță a Peninsulei Crimeea.

De asemenea, sprijinul militar occidental nu este unul consistent și se manifestă mai ales la nivel declarativ.

Surse: ria.ru, politros.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s