ARTEMIS în misiune pentru a treia zi consecutiv. Vizate – Marea Neagră și Georgia, precum și Regiunea Kaliningrad

1

Analiză remnmilitaryblog.com:

Pe 22.11.2020, avionul experimental de cercetare radioelectronică Bombardier Challenger 650 ARTEMIS (Airborne Reconnaissance and Targeting Multi-Mission Intelligence System) aparținând Forțelor Aeriene ale SUA, care este dislocat în România, a efectuat un zbor deasupra apelor neutre ale Mării Negre și în spațiul aerian al Georgiei.

Aeronava a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, a traversat Marea Neagră și a intrat în spațiul aerian al Georgiei.

2

Ulterior avionul a început să desfășoare un zbor de cercetare de-a lungul frontierei cu Armenia și Azerbaidjanul, efectuând mai multe treceri și vizând, probabil, situația din Nagorno-Karabah.

3

Avionul de cercetare american, cu numărul de înregistare N488CR și indicativul BRIO01, a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.660 de metri, cu o viteză de aproximativ 800 de kilometri pe oră.

Este pentru a treia zi consecutiv când aeronava decolează de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu în vederea îndeplinirii de misiuni specifice.

Astfel, pe 21.11.2020, avionul a îndeplinit un zbor aproape similar cu cel din 22 noiembrie, în Marea Neagră și în spațiul aerian al Gerogiei.

4

Cu o zi înainte, pe 20 noiembrie, aeronava a zburat în proximitatea Regiunii Kaliningrad, evoluând în spațiile aeriene ale Lituaniei și Poloniei.

5

În ultima perioadă, avionul efectuează zboruri frecvente, alternând cele două destinații (Marea Neagră și Georgia, respectiv Regiunea Kaliningrad).

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s