Autoritățile ruse acuză: Un distrugător american a încălcat frontiera maritimă a Rusiei

vinogradov

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 24.11.2020, că nava mare antisubmarin Amiral Vinogradov a Flotei ruse din Oceanul Pacific a oprit înaintarea unui distrugător al Forțelor Navale americane, care a încălcat granița de stat a Rusiei.

„Nava mare antisubmarin Amiral Vinogradov a Flotei ruse din Oceanul Pacific a oprit încălcarea frontierei de stat a Federației Ruse de către distrugătorul marinei americane John McCain, în Golful Petru cel Mare”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

Potrivit reprezentanților ruși, distrugătorul american, care se află de cîteva zile în Marea Japoniei, a intrat, marți, la ora 06.17 (ora Moscovei), în apele teritoriale ale Rusiei și a mers doi kilometri dincolo de linia de frontieră.

Amiral Vinogradov, nava mare antisubmarin a Flotei din Oceanul Pacific, urmărește în mod direct distrugătorul american și a avertizat nava străină, prin canalul internațional de comunicare, cu privire la inadmisibilitatea unor astfel de acțiuni și a amenințat că va folosi o manevră de forță pentru îndepărtarea acesteia din apele teritoriale”, se mai precizează în comunicat.

„După avertismentul primit și schimbarea cursului navei Amiral Vinogradov către distrugătorul John McCain, acesta a ieșit în apele neutre”, au concluzionat repreaentanții ministerului.

Surse: tass.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s