Noul submarin nuclear rusesc Kazan a distrus o țintă aflată la 1.000 de kilometri, cu o rachetă de croazieră Kalibr

1

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a informat că, pe 23.11.2020, în cadrul etapei finale a testelor de stat, primul submarin nuclear Proiect 885M, clasa Yasen-M, Kazan, a lansat o rachetă de croazieră de tip Kalibr din acvatoriul Mprii Albe asupra unei ținte aflate în poligonul Cizha din Regiunea Arkhanghelsk, la o distanță de 1.000 de kilometri.

“Astăzi, submarinul Kazan a executat, cu succes, lansarea unei rachete de croazieră asupra unei ținte terestre. Lansarea a fost efectuată în cadrul etapei finale a testelor de stat și s-a realizat, în prima parte a zilei, din acvatoriul Mării Albe. Ținta amplasată în poligonul Cizha din Regiunea Arkhanghelsk s-a aflat la o distanță de 1.000 de kilometri și a fost lovită cu precizie de ogiva rachetei de croazieră Kalibr”, se arată în comunicatul de presă.

Paza raionului maritim și asigurarea tragerii au fost realizate de nave de luptă și auxiliare aparținând Bazei Navale Belomorie a Flotei de Nord.

În comunicatul de presă al flotei se precizează că submarinul a ieșit pe mare pentru etapa finală a testelor de stat pe 21 noiembrie, cu echipajul și echipa de predare a acestuia la bord. În poligoanele maritime de pregătire pentru luptă, echipajul va efectua manevre la suprafața apei și în imersiune, la diverse adâncimi, și va verifica sistemele principale ale submarinului. În timpul ieșirii pe mare, vor fi testate o serie de sisteme și agregate navale, precum și complexele de armament.

Construcția submarinului Kazan a început pe 24 iulie 2009 și a fost lansat la apă pe 31 martie 2017, iar în prezent desfășoară testele de stat. Se presupune că acesta va fi introdus în dotarea Forțelor Navale la sfârșitul anului 2020 și va îndeplini serviciul la Flota de Nord. Dotarea de bază a submarinelor Proiect 885/885M este reprezentată de complexul de rachete Kalibr-PL.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s