Submarinul Veliky Novgorod al FRMN a plantat câmpuri de mine subacvatice în Marea Neagră

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră a anunțat că, pe 26.11.2020, submarinul diesel-electric Veliky Novgorod a desfășurat un exercițiu de plantare a câmpurilor de mine subacvatice, în acvatoriul Mării Negre.

“Conform planului exercițiului, echipajul submarinului Veliky Novgorod, folosind deplasarea în secret, ca principal avantaj față de navele de suprafață, a plantat minele pe ruta presupusă de înaintare a adversarului convențional”, se arată în comunicatul de presă al flotei.

Marinarii au desfășurat acțiuni de amplasare a câmpurilor de mine în zonele indicate și au îndeplinit cu succes standardele pentru indicatorii de timp. Evenimentul a avut loc în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al flotei.

“După finalizarea exercițiului de către submarinul Veliky Novgorod, echipajul dragorului maritim Zheleznyakov a efectuat culegerea minelor de antrenament, îndeplinind misiuni potrivit destinației”, a informat Statul major al FRMN.

Veliky Novgorod este unul dintre cele șase submarine diesel-electrice de generația a treia, din cadrul proiectului actualizat 636.3, construite pentru FRMN. Submarinul principal al proiectului este Novorossiysk.

Particularitatea seriei de submarine ale acestui proiect constă în combinația dintre dimensiunile reduse și nivelul scăzut de zgomot cu armele puternice de torpile și torpile-rachete. Submarinele acestei serii pot contracara atât submarinele, cât și navele de suprafață și sunt proiectate pentru a proteja bazele navale, obiectivele de coastă și comunicațiile maritime.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul Veliky Novgorod aparține Brigăzii 4 Submarine din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

În prezent, în Marea Neagră se află două din cele șase submarine Proiect 636.3 ale FRMN. Pe lângă submarinul Veliky Novgorod, care îndeplinește misiuni din portul Sevastopol, submarinul Kolpino se află dislocat în portul Novorossiysk.

Alte două submarine (Stary Oskol și Novorossiysk) se află în estul Mării Mediterane și în portul Tartus din Siria, în timp ce ultimele două (Krasnodar și Rostov pe Don) sunt în reparații la Șantierul Naval Kronștadt din Marea Baltică.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s