Presa germană: bombardierele rusești Su-34 au o bucătărie și chiar și un pisoar la bord

1

Presa germană a evaluat situația modernizării parcului de avioane rusești, constatând că Federația Rusă avansează încet, dar sigur, în ceea ce privește reînzestrarea Aviației de bombardament.

Toate facilitățile la dispoziția piloților

Potrivit publicației Flug Revue, dintre reprezentanții legendarei familii Flanker, bombardierul Su-34 se remarcă prin nasul său de rață: partea frontală largă și cabina de pilotaj în tandem fac posibilă identificarea corectă a acestui avion de bombardament și vânătoare.

După cum au explicat specialiștii germani, în prezent, în Federația Rusă, încă mai zboară peste 100 de exemplare ale „veteranilor” Su-24, care vor expira în curând. Succesorul lor natural este un singur model – bombardierul Su-34. Până în acest moment, au fost produse 124 de unități din producția de serie ale acestei aeronave, care este în serviciu în patru regimente de aviație.

Flug Revue noteză faptul că piloților ruși le-a plăcut noul bombardier, deoarece zborul cu acesta are loc în condiții confortabile. În timpul misiunii, ei au la dispoziție o mică bucătărie, în care pot folosi un cuptor cu microunde și o cafetieră. Au chiar și un pisoar la bord. Dacă se dorește, piloții se pot relaxa pe scaune înclinate sau se pot ridica la înălțimea maximă.

Model de tranziție

Ministerul rus al Apărării intenționează să achiziționeze alte 76 de avioane de tip Su-34 până în anul 2027. După cum precizează publicația, militarii speră să primească noul lot de bombardiere în versiunea îmbunătățită Su-34M. Însă, proiectul modernizat avansează greu și se pare că noua comandă pentru producerea acestuia nu va fi făcută mai devreme de 2021.

În timp ce se lucrează la îmbunătățirea aeronavei, departamentul militar a comandat 20 de aeronave parțial modernizate Su-34NVO („nou tip de echipament”). Acestea dispun față de versiunea de bază de un radar îmbunătățit și avionică nouă: aeronava are un computer cu procesoare Elbrus rusești pentru un sistem de căutare și navigație, un sistem automatizat de zbor la mică altitudine și o hartă digitală. Noile sisteme de origine rusă fac posibilă înlocuirea omologilor occidentali, depășind calitatea acestora.

Su-34NVO va primi armamente noi, în special sistemul de rachete antinavă H-35U și o rachetă dirijată cu laser pentru lovirea țintelor de la sol din clasa H-38ML, precum și racheta „Grom” dezvoltată pe baza sa. Printre noile produse se numără bombele care planează și sunt dirijate electro-optic, precum și o rachetă R-77-1 pentru lovirea țintelor aeriene.

După cum precizează Flug Revue, se presupune că avioanele Su-34NVO vor putea înlocui și aeronavele Su-24MR pentru cercetare tactică, prin instalarea de echipamente radar specializate.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s