Complexe de rachete de coastă Bal și Bastion ale FRMN au distrus o navă străină în acvatoriul Mării Negre

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 30.11.2020, echipaje ale complexelor de rachete de coastă Bal și Bastion au desfășurat un exercițiu privind distrugerea unei nave de suprafață a adversarului convențional.

“Echipaje ale complexelor de rachete de coastă Bal și Bastion, care îndeplineau misiuni potrivit destinației în raioane de poziție situate pe teritoriul Peninsulei Crimeea și litoralului caucazian, au descoperit o navă de luptă a adversarului convențional și au început să o escorteze”, se arată în comunicatul de presă.

Rolul adversarului a fost jucat de fregata Amiral Makarov, care a efectuat transferul din rada exterioară a Portului Feodosia la Sevastopol.

“La comanda primită din punctul de conducere a luptei, echipajele au adus complexele Bal și Bastion în stare de întrebuințare și au îndeplinit algoritmi de acțiune pentru executarea unui atac cu rachete asupra navei adversarului convențional”, au precizat reprezentanții Statului major al FRMN.

“Ținta a fost distrusă, pe rând, de fiecare echipaj. Lansările de rachete au fost efectuate în modul electronic”, au concluzionat reprezentanții FRMN.

Potrivit acestora, exercițiul a avut un caracter planificat.

Complexul de rachete de coastă Bal a fost introdus în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse în anul 2008. Acesta este inclus în compunerea Trupelor de Apărare de Coastă și este destinat pentru apărarea apelor teritoriale, a bazelor navale și a obiectivelor de infrastructură, precum și pentru apărarea antidesant a litoralului. Complexul este dotat cu rachete antinavă de tip H-35 (3M24). Bătaia este de 120 de kilometri în cazul rachetei H-35E și de 260 de kilometri cu racheta H-35U.

Complexul de rachete Bastion este dotat cu racheta antinavă cu autodirijare Onyks. Acesta este destinat pentru apărarea litoralului maritim până la o distanță de 600 de kilometri, precum și pentru distrugerea navelor de suprafață de diverse tipuri și clase, care acționează în compunerea marilor unități de desant, a convoaielor sau a grupărilor de atac navale și aeriene. În același timp, complexul poate distruge și nave izolate și ținte terestre cu contrast radio, în condițiile unei contraacțiuni puternice de foc și radioelectronice.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În compunerea FRMN se află două brigăzi de artilerie și rachete de coastă, care aparțin Corpului 22 Armată – Simferopol din cadrul Trupelor de Apărare de Coastă. Una dintre aceste este dislocată în Ținutul Krasnodar, iar cea de-a doua în Peninsula Crimeea. Este vorba despre Brigada 11 Artilerie și Rachete de Coastă – Anapa și de Brigada 15 Artilerie și Rachete de Coastă – Sevastopol.

Brigada de la Anapa include trei divizioane de artilerie și rachete, dotate cu complexe de rachete de coastă Bal și Bastion, precum și cu complexe de artilerie de coastă Bereg.

În cadrul brigăzii de la Sevastopol se află patru divizioane de rachete de coastă, între care două sunt dotate cu comple de rachete Bastion, unul cu complexe Bal și unul cu complexe Utes (staționare).

Trebuie precizat faptul că exercițiul a fost desfășurat în contextul prezenței în Marea Neagră a distrugătorului american Donald Cook. Acesta a traversat strâmtorile de la Marea Neagră pe 23 noiembrie.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s