Alte două nave ale Flotei ruse din Marea Neagră se îndreaptă spre Marea Mediterană

2

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești, care monitorizează tranzitul navelor de luptă prin Strâmtorile Bosfor și Dardanele, au informat pe Twitter că, pe 02.12.2020, dragorul maritim Valentin Pikul și remorcherul de salvare Professor Nikolay Muru aparținând Flotei ruse din Marea Neagră au traversat Strâmtoarea Bosfor, în direcția Mării Mediterane.

Probabil, în zilele următoare, cele două nave vor intra în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

În această perioadă, are loc rotirea navelor de luptă și auxiliare din compunerea grupării. Recent, spre Marea Mediterană s-a îndreptat și nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek a FRMN, care a înlocuit în misiune nava mică purtătoare de rachete Ingushetia.

De asemenea, pe 01 decembrie, a plecat de la Baltiysk spre Marea Mediterană și atelierul plutitor PM-82 al Flotei din Marea Baltică. Nava urmează să desfășoare misiuni în sprijinul navelor grupării din portul sirian Tartus.

Pe de altă parte, probabil în ultima parte a lunii decembrie, va fi înlocuită și fregata Amiral Essen, care, în prezent, asigură conducerea grupării. Este posibil ca, în locul acesteia, în estul Mării Mediterane să fie deplasat crucișătorul Moscova sau una din cele două fregate Proiect 11356 aflate în prezent în Marea Neagră, respectiv Amiral Grigorovici sau Amiral Makarov. Ținând cont de faptul că fregata Amiral Essen a înlocuit în misiune, la sfârșitul lunii septembrie, fregata Amiral Makarov, cel mai probabil în Marea Mediterană va fi trimisă fregata Amiral Grigorovici. În cazul în care în această lună va fi deplasat în Marea Mediterană crucișătorul Moscova, fregata Amiral Grigorovici va asigura înlocuirea acestuia, în luna martie 2021.  

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s