Compania Sukhoi a finalizat realizarea unui contract încheiat cu Ministerul rus al Apărării pentru avioanele Su-34

1

Corporația Întrunită Constructoare de Avioane (UAC) din Federația Rusă a anunțat, pe 02.12.2020, că ultimul lot de bombardiere Su-34 produs în baza unui contract pe termen lung cu Ministerul rus al Apărării a fost fabricat și testat.

“Compania Sukhoi (parte UAC din cadrul corporației de stat Rostec) a finalizat implementarea ultimului contract pe termen lung pentru furnizarea unui lot de bombardiere Su-34 către Ministerul rus al Apărării”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții UAC au menționat că, la Întreprinderea de aviație V.P. Chkalov din Novosibirsk (sucursală a companiei Sukhoi), “a fost fabricat și testat ultimul avion din lotul final”.

După cum a reamintit directorul general al UAC și al companiei Sukhoi, Yuri Slyusar, ale cărui cuvinte au fost citate de Serviciul de presă, aproximativ o sută de  avioane Su-34 au fost fabricate în baza unui contract pe termen lung în interesul Ministerului Apărării. “În același timp, am început să îndeplinim un nou contract încheiat în cadrul forumului Armata-2020, care ne-a permis să asigurăm comenzile  întreprinderilor și să oferim locuri de muncă pentru angajații noștri din mai multe regiuni ale țării”, a adăugat Slyusar.

Anterior, agenția de presă TASS a informat, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, la începutul lunii iunie 2020, a fost semnat un contract între Ministerul Apărării și compania Sukhoi pentru construirea a aproximativ 20 de bombardiere Su-34. Este vorba despre aeronave standard, cu anumite modificări operate în baza experienței de operare a bombardierelor de acest tip cumpărate anterior. În același timp, este în curs de dezvoltare o versiune profund modernizată a avionului de bombardament și vânătoare, respectiv Su-34M. Un contract pentru producerea acestora urmează să fie încheiat în anul 2021.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până în acest an, Ministerul rus al Apărării a contractat 124 de avioane de bombardament și vânătoare de tip Su-34. Un prim contract, pentru 32 de aeronave, a fost încheiat în luna noiembrie 2008, iar cele de-al doilea, pentru 92 de avioane, a fost parafat în februarie 2012.

Până în prezent, Forțele Aerocosmice au primit 122 de avioane Su-34, ceea ce înseamnă că ultimul lot de aeronave de acest tip este format din două avioane. Probabil că, acestea vor fi transferate în zilele următoare la locul sau locurile de dislocare permanentă.

Cu aeronavele primite, Forțele Aerocosmice au format 10 escadrile și au dotat cu acestea câte un regiment de aviație din fiecare regiune militară. Cu excepția Regiunii Militare Sud, al cărui regiment are trei escadrile de avioane Su-34 (36 de aeronave), toate celelalte regimente sunt formate din două escadrile (24 de aeronave). A zecea escadrilă de avioane Su-34 se află în serviciu la centrul Forțelor Aerocosmice din Lipetsk, pentru pregătirea piloților.

Trebuie precizat faptul că, cu cele patru aeronave situate în afara celor 10 escadrile au fost înlocuite avioanele care au fost implicate în incidente aeriene și au suferit avarii.

Probabil, cele 20 de avioane modernizate Su-34 contractate de Ministerul Apărării în 2020 vor fi livrate la trupe în perioada 2021-2022. În acest fel, de la sfârșitul anului 2022 sau începutul anului 2023, va fi implementat noul contract pentru achiziționarea de aeronave profund modernizate Su-34M, care va fi încheiat în 2021.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s