Avioane rusești au efectuat zboruri de instrucție în Arctica, în condiții de noapte polară

1

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 06.12.2020, echipaje ale avioanelor de vânătoare-interceptare MiG-31 și ale bombardierelor Su-24 au îndeplinit misiuni de zbor în Arctica.

“În total, la zboruri au participat 18 avioane MiG-31 și Su-24. La antrenamente au luat parte 28 de echipaje”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții Flotei de Nord au precizat că zborurile au fost efectuate de pe aerodromul de bază din Regiunea Murmansk, în condițiile apariției nopții polare, când soarele nu iese peste orizont, iar durata crepusculului este de câteva ore.

“Particularitatea zborurilor a constat în vizibilitatea înnorarea scăzută. Înălțimea norilor a variat între 200 și 400 de metri, ceea ce a determinat efectuarea unor ajustări la îndeplinirea elementelor individuale de zbor”, a anunțat Serviciul de presă.

După cum au menționat reprezentanții Statului major al flotei, accentul principal a fost pus pe perfecționarea pregătirii personalului navigant și a deprinderilor privind întrebuințarea în luptă a echipajelor.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Zborurile de instrucție au fost efectuate în cadrul Regimentului 98 Aviație Mixtă – Monchegorsk al Diviziei 1 Apărare Antiaeriană – Severomorsk din compunerea Armatei 45 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Severomorsk a Flotei de Nord.

În dotarea regimentului se află avioane de vânătoare-interceptare MiG-31BM, avioane de bombardament Su-24M, avioane de cercetare Su-24MR, precum și elicoptere Mi-8.

În ultimii ani, înzestrarea regimentului a fost modernizată prin primirea de noi avioane de tip MiG-31BM. Cu acestea a fost formată încă o escadrilă de aviație, iar în perspectivă, se are în vedere înființarea pe aerodromul din Monchegorsk a încă unui regiment de aviație. În acest fel, un regiment de aviație mixtă va avea câte o escadrilă de bombardiere de front Su-24M și o escadrilă de avioane de cercetare Su-24MR. Cel de-a doilea regiment, de aviație de vânătoare, va dispune de două escadrile de avioane MiG-31BM.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s