Vladimir Putin a semnat decretul: Flota de Nord – a cincea Regiune Militară de la 01 ianuarie  

1

Pe 21.12.2020, președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret potrivit căruia, începând de la 01 ianuarie 2021, Flota de Nord va deveni Regiune Militară.

“Flota de Nord trebuie considerată o unitate teritorială strategică interspecifică a Forțelor Armate ale Federației Ruse, care îndeplinește misiunile unei Regiuni Militare”, se arată în decretul prezidențial publicat astăzi.

În acesta se menționează că Flota de Nord, în desfășurarea activităților sale, este ghidată de reglementările privind Regiunea Militară a Forțelor Armate ale Federației Ruse.

“Prezentul decret intră în vigoare începând cu 01 ianuarie 2021”, se precizează în document.

În luna iunie, președintele rus a semnat un decret privind noua împărțire administrativ-militară a Federației Ruse, unde Flota de Nord a devenit o unitate separată, neinclusă în nicio Regiune Militară.

Noua împărțire administrativ-militară a Federației Ruse în Regiuni Militare va începe să funcționeze de la 01 ianuarie 2021 și repetă aproape complet sistemul actual, cu excepția faptului că Republica Komi, Regiunile Arhanghelsk și Murmansk, precum și Districtul Autonom Nenets au fost scoase din Regiunea Militară Vest și sunt incluse în granițele Flotei de Nord, care devine o nouă unitate administrativ-militară.

Flota de Nord a fost retrasă din Regiunea Militară Vest încă de la 01 decembrie 2014. Pe baza acesteia, a fost creat Comandamentul Strategic Întrunit din zona arctică, ce a fost, de asemenea, întărit cu forțe și active ce aparținuseră Regiunilor Militare Vest, Centru și Est, dislocate în Arctica. În prezent, aceasta este o structură strategică interspecifică a Forțelor Armate ale Federației Ruse, care protejează interesele naționale în Regiunea Arctică și în alte zone ale Oceanului Planetar. În serviciul Flotei de Nord se află, în special, submarine nucleare și crucișătorul purtător de rachete cu propulsie nucleară Petru cel Mare.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Decretul semnat astăzi de președintele rus, Vladimir Putin reprezintă o simplă formalitate, care reglementează definitiv decizii care au fost luate deja anterior.

Astfel, începând de anul viitor, în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse vor exista cinci Regiuni Militare, respectiv Vest, Sud, Centru, Est și Nord (Flota de Nord).

Acestea corespund direcțiilor strategice pe care sunt constituite grupările de trupe, care asigură securitatea militară a Federației Ruse.

Trebuie precizat faptul că, pe 10.12.2020, prin decret prezidențial, comandantul Flotei ruse de Nord, Aleksandr Moiseev, a fost avansat la gradul de amiral.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s