Noua rachetă balistică rusească cu blocuri de luptă Avangard atinge o viteză de coșmar: aproximativ 28 de Mach

1

Potrivit agenției de presă RIA Novosti, Ministerul rus al Apărării a publicat, pe 22.12.2020, date noi privind viteza blocului hipersonic al complexului de rachete Avangard. După cum rezultă dintr-un document intitulat Rezultatele principale obținute în activitățile Forțelor Armate ale Federației Ruse în perioada 2012-2020, elaborat de reprezentanții ministerului și aflat în posesia agenției, acesta se deplasează cu o viteză de până la 28 de Mach. Este vorba despre aproximativ 7,5 kilometri pe secundă.

La sfârșitul anului 2018, vicepremierul rus, Yuri Borisov, anunțase că, în timpul testelor, Avangard a atins o viteză de aproximativ 27 de Mach. Anterior, președintele rus, Vladimir Putin, vorbise de o viteză a blocului Avangard, care poate depăși 20 de Mach.

În documentul publicat de Ministerul rus al Apărării se arată că, în perioada 2012-2020, au fost efectuate cinci lansări ale rachetei balistice intercontinentale cu blocuri de luptă hipersonice Avangard. Toate lansările au fost efectuate cu succes.

Trupele de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) ale Federației Ruse dispun în prezent de patru complexe de rachete Avangard. După cum rezultă din document, primul regiment dotat cu rachete Avangard a intrat în serviciu de luptă în luna decembrie 2019 la divizia de rachete din Regiunea Orenburg. Până în prezent, reprezentanții ruși nu au precizat câte rachete are în dotare regimentul.

În luna octombrie 2020, ministerul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că, până la sfârșitul anului, în cadrul diviziei din Regiunea Orenburg va fi pregătită infrastructura pentru dislocarea altor două rachete Avangard.

După cum a informat președintele rus, Vladimir Putin, pe 21 decembrie, la bilanțul Ministerului Apărării, partea rusă intenționează să transfere blocurile de luptă Avangard de pe rachetele Stilet pe complexe de rachete de perspectivă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prima fază, blocurile de luptă hipersonice Avangard au fost instalate pe racheta balistică intercontinentală UR-100N UTTH, cu bazare staționară (în puțuri subterane). După intrarea în dotarea RVSN a noilor rachete grele de tip Sarmat, blocurile de luptă Avangard vor fi instalate pe acestea.

Primul regiment dotat cu complexe de rachete Avangard face parte din Divizia 13  Rachete – Yasny, Dombarovsky (Regiunea Orenburg) aparținând Armatei 31 Rachete – Rostoshi, Orenburg (Regiunea Orenburg).

Trebuie precizat faptul că viteza hipersonică este considerată începând de la cinci Mach (de cinci ori viteza sunetului). Majoritatea armelor hipersonice aflate deja în dotarea armatelor anumitor state sau în dezvoltare ating viteze până în jur de 10-15 Mach.

Viteza de 28 de Mach a rachetei balistice intercontinentale cu blocuri de luptă Avangard, coroborată cu capacitatea de manevrare în zbor a acestora, face imposibilă interceptarea de către sistemele de apărare antiaeriană și antirachetă actuale și de perspectivă.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s