Bombardiere strategice ale Rusiei și Chinei au îndeplinit misiuni comune deasupra Mării Japoniei și Mării Chinei de Est

1

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 22.12.2020, două bombardiere strategice rusești și patru chinezești au îndeplinit o misiune de patrulare comună deasupra apelor neutre ale Mării Japoniei și Mării Chinei de Est.

“Un grup de aviație, format din două bombardiere strategice Tu-95MS ale Forțelor Aerocosmice ale Rusiei și patru bombardiere strategice Hun-6K din cadrul Forțelor Aeriene ale Chinei, a patrulat deasupra acvatoriilor Mării Japoniei și Mării Chinei de Est”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

“Pe timpul îndeplinirii misiunilor, avioanele din cele două țări au acționat în strânsă conformitate cu regulile dreptului internațional. Nu au fost încălcate spațiile aeriene ale altor state”, au precizat reprezentanții ruși.

După cum au anunțat militarii din Federația Rusă este vorba despre a doua misiune comună de patrulare desfășurată de cele două state în Regiunea Asia-Pacific.

Agenția de presă rusă Interfax a informat că prima patrulare comună deasupra apelor neutre ale Mării Japoniei și Mării Chinei de Est a fost efectuată pe 23 iulie 2019, cu două bombardiere rusești Tu-95MS și două bombardiere chinezești Hun-6K. Atunci, Coreea de Sud a acuzat Rusia de încălcarea spațiului său aerian deasupra Mării Japoniei. La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunțat că avioanele de vânătoare ale Coreii de Sud au încercat să interfereze cu trecerea bombardierelor din Rusia și China.              

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ministerul rus al Apărării a postat pe canalul său de YouTube un material video cu cadre din timpul îndeplinirii misiunii. Acesta poate fi vizualizat aici.

Din analiza materialului rezultă faptul că avioanele rusești au decolat pe timp de noapte și au aterizat în același condiții. Acest lucru înseamnă că zborul aeronavelor rusești a durat cel puțin 12 ore. Pe o porțiune a traiectului de zbor, bombardierele strategice rusești au fost escortate de avioane de vânătoare proprii, cel mai probabil de tip Su-35S. Unul dintre bombardierele Tu-95MS participant la misiune are numărul de bord 53 roșu.

Misiunea bombardierelor strategice rusești a fost semnalată și de sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter. Potrivit acestora, la activități au participat trei bombardiere strategice de tip Tu-95MS. Probabil, unul dintre ele a rămas în proximitatea frontierelor ruse din Extremul Orient, asigurând retranslația comunicațiilor dintre bază și cele două avioane care au patrulat în Marea Japoniei și Marea Chinei de Est. Cele două bombardiere aflate în misiunea de patrulare au întrebuințat indicativele radio 26935 și 26936.

7

Avioanele rusești au decolat de pe aerodromul Ukrainka din Regiunea Amur și aparțin unui regiment de aviație al Diviziei 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka a Aviație cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Desfășurarea misiunilor comune ale bombardierelor strategice din Rusia și China demonstrează relațiile strânse dintre cele două state în domeniul militar. Probabil că, în caz de necesitate, acestea își pot uni eforturile pentru promovarea unor interese comune în Regiunea Asia-Pacific și nu numai.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s