La Flota rusă din Marea Neagră, a sosit primul lot de vaccin împotriva infecției cu noul coronavirus

3

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 22.12.2020, Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) a primit primul lot de vaccin cu două componente împotriva infecției cu noul coronavirus Gam-COVID-Vac (Sputnik V) de producție rusească.

Conform graficului stabilit de conducerea flotei, vaccinarea va fi efectuată la Spitalul 1472 Militar Naval Clinic N.I. Pirogov.

Pentru efectuarea vaccinului, au fost formate două echipe medicale specializate.

În primul rând, prima componentă a vaccinului va fi primită de personalul spitalului și militarii aflați în serviciul Centrului territorial de conducere al FRMN. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 02.12.2020, că Flota de Nord, precum și Regiunile Militare Centru și Sud au început vaccinarea militarilor împotriva noului coronavirus.

Pe 06 octombrie, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că aproape toată conducerea Ministerului rus al Apărării a fost vaccinată împotriva coronavirusului.

De asemenea, pe 27 noiembrie, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că, în total, este planificată vaccinarea a peste 400.000 de militari. Potrivit precizărilor acestuia, până la acea dată, au fost vaccinați aproximativ 2.500 de militari, urmând ca, până la sfârșitul anului, numărul acestora să crească la 80.000.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul rus al Apărării, până pe 01 decembrie, 18.246 de persoane din sistemul militarizat al Federației Ruse au fost infectate cu coronavirus.

Aproape 5.000 dintre acestea aparțin structurilor subordonate Ministerului Apărării: 4.122 de militari, 217 cadeți, 24 de studenți ai instituțiilor preuniversitare și 613 salariați civili.

Trebuie precizat faptul că, în prezent, Rusia se află în vârful valului doi al epidemiei de coronavirus. Dacă în primul val, numărul de cazuri noi raportate într-o zi era în jur de 10.000, în timpul valului doi acesta a ajuns la aproape 30.000.

După cum a informat Statul Major Operativ din Federația Rusă, pe 22 decembrie, cifrele din ultima zi arată 28.776 de cazuri noi de infecție cu coronavirus și 561 de decese.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s