Un detașament de nave al Flotei ruse din Marea Baltică se îndreaptă spre Marea Mediterană  

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 23.12.2020, că un detașament de nave al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB), format din corveta Stoyky, petrolierul Kola și remorcherul maritim Yakov Grebelsky, a trecut prin Canalul Mânecii, care leagă Marea Nordului de Oceanul Atlantic.

La bordul corvetei sunt ambarcate un elicopter de tip Ka-27 și subunități specializate de infanterie marină.

Pe timpul marșului, echipajul corvetei Stoyky va îndeplini o multitudine de misiuni de pregătire pentru luptă, între care exerciții de comunicații, de apărare antiaeriană și antisubmarin. De asemenea, vor fi exersate diverse proceduri de completare a rezervelor navelor.

Echipajul elicopterului ambarcat de pe corvetă va efectua schimburi de zbor în acvatoriile Oceanului Atlantic și Mării Mediterane și va desfășura antrenamente de căutare a submarinelor, de descoperire a țintelor de la suprafața apei și de căutare-salvare.

Obiectivele de bază ale marșului vizează asigurarea prezenței navale și demonstrarea drapelului Sfântului Andrei în diverse raioane din Oceanul Atlantic, Marea Mediterană și Oceanul Indian. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, marșul navelor de luptă și auxiliare ale FRMB va dura câteva luni, timp în care acestea vor îndeplini misiuni în estul Mării Mediterane, în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

De asemenea, navele vor travesa Canalul Suez și vor îndeplini misiuni de luptă împotriva pirateriei maritime în Cornul Africii și în Oceanul Indian.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s