Un avion de cercetare american RC-135V a îndeplinit o misiune de tip ISR deasupra apelor neutre ale Mării Negre

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 23.12.2020, un avion de cercetare de tip RC-135V aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a îndeplinit o nouă misiune ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor Federației Ruse din Regiunea Mării Negre.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135V Rivet Joint, cu numărul de înregistrare 63-9792 și indicativul radio CAKE50, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 7.460, cu o viteză de circa 855 de kilometri pe oră.

La intrarea în Marea Neagră, avionul de cercetare a făcut joncțiunea cu un avion-cisternă de tip Boeing KC-135R Stratotanker. Aeronava, cu numărul de înregistrare 63-8878 și indicativul radio QID703, a ieșit deasupra Mării Negre din spațiul aerian al României. Aceasta a decolat de la Baza Aeriană Mildenhall din Marea Britanie.

1

După realimentarea în aer, avionul RC-135V și-a continuat misiunea și a efectuat mai multe treceri la sud-vest de Ținutul Krasnodar și în proximitatea Peninsulei Crimeea.

2

Același avion de cercetare radioelectronică a efectuat misiuni similare deasupra apelor neutre ale Mării Negre pe 17 și pe 21 decembrie.

Anterior, o altă aeronavă americană de tip RC-135V, de la aceeași bază aeriană, cu numărul de înregistrare 62-4125, a zburat în proximitatea frontierelor rusești pe 07, 10, 11, 14 și 15 decembrie. De asemenea, pe 16 și pe 22 decembrie, în Marea Neagră s-a aflat o dronă de cercetare strategică americană de tip RQ-4B Global Hawk.

După cum se poate observa, în ultima perioadă, partea americană a combinat mai multe mijloace de cercetare aeriană, în așa fel încât, să desfășoare zilnic misiuni în proximitatea frontierelor rusești de la Marea Neagră.

În altă ordine de idei, trebuie precizat faptul că, pe 23 decembrie, deasupra Mării Negre s-au mai aflat și alte două avioane-cisternă americane de tip Boeing KC-135R Stratotanker. Aeronavele, cu numerele de înregistrare 61-0292 și 58-0036 și cu indicativele radio QID729 și QID728, au decolat de la Baza Aeriană Mildenholl din Marea Britanie și au realimentat în aer, probabil bombardiere strategice, în raionul Trabzon. Până în prezent, sursele nu au precizat despre ce avioane a fost vorba.

3
Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s