Rusia a livrat Kazahstanului încă patru avioane de vânătoare de tip Su-30SM  

1

Ministerul Apărării din Kazahstan a informat că, pe 23.12.2020, o patrulă de avioane de vânătoare Su-30SM, cu numere de bord de la 19 la 22, a aterizat la Baza Aeriană Karaganda. Avioanele de vânătoare multifuncționale au fost livrate în baza unui contract încheiat cu Federația Rusă și vor fi introduse în dotarea Forțelor Aeriene conform programului de modernizare a înzestrării.

La ceremonia de întâmpinare a noilor avioane au fost prezenți ministrul apărării, general locotenent Nurlan Armekbaev, comandantul-șef al Forțelor de Apărare Aeriană, general locotenent de aviație Nurlan Ormanbetov, și primarul din Karaganda, Zhenis Kasymbek.

După primirea tehnicii noi, Baza 610 Aviație a Forțelor de Apărare Aeriană ale Kazahstanului va dispune de opt avioane de vânătoare multirol de tip Su-30SM produse de Întreprinderea de Aviație din Irkuțk.

Anterior s-a anunțat că Ministerul Apărării din Kazahstan intenționează să achiziționeze din Federația Rusă 36 de avioane Su-30SM. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până în prezent, între părți au fost încheiate patru contracte privind livrarea de avioane de vânătoare Su-30SM de producție rusească pentru Forțele Aeriene ale Kazahstanului, prin care au fost comandate, în total, 31 de aeronave de acest tip.

În afară de Kazahstan, Rusia a mai exportat avioane de vânătoare de tip Su-30SM în Armenia și Republica Belarus.

În ceea ce privește trupele proprii, partea rusă întrebuințează avioanele Su-30SM atât în cadrul Forțelor Aerocosmice, cât și al Aviației Navale. Acestea dețin în prezent peste 100 de avioane de acest tip. 

Sursa: dambiev.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s