Fregata Amiral Grigorovici a FRMN a tranzitat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Mediterane  

1

Agenția de presă rusă Interfax a informat, citând surse locale turcești, că, pe 24.12.2020, fregata Amiral Grigorovici a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Mediterane.

Împreună cu fregata, prin strâmtoare au trecut și nava de luptă antimină Ivan Golubets și remorcherul de salvare SB-739.

Anterior, serviciul de presă al FRMN anunțase că fregata Amiral Grigorovici va îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Potrivit datelor prezentate de Statul major al FRMN, nava urmează să înlocuiască fregata Amiral Essen, care îndeplinește misiuni în Marea Mediterană din luna octombrie 2020.

După cum a informat agenția de presă Interfax, luni, pe 21 decembrie, a plecat spre Marea Mediterană și nava mare de desant Novocerkassk a FRMN. Potrivit site-urilor turcești, aceasta se deplasează către portul sirian Tartus, unde este dislocată o bază de asigurare tehnico-materială a Forțelor Navale ruse.      

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trecerea fregatei Amiral Grigorovici prin Strâmtoarea Bosfor a fost confirmată și pe Twitter de utilizatori turci, care au publicat fotografii cu nava rusească.

Potrivit acestora, prin strâmtoare a trecut și dragorul Ivan Golubets, însă în direcția Mării Negre și nu spre Marea Mediterană așa cum a informat Interfax. Versiunea acestora este mai plauzibilă, ținând cont de faptul că dragorul Ivan Golubets și remorcherul de salvare Căpitan Guriev au ieșit din Marea Neagră pe 15.08.2020, îndreptându-se spre Marea Mediterană.

2

Fregata Amiral Grigorovici va îndeplini misiuni în Marea Mediterană, probabil, timp de trei luni, după care va fi înlocuită fie de fregata Amiral Makarov, fie de crucișătorul Moscova.

Fregata Amiral Essen, care se află în prezent în Marea Mediterană, a ieșit din Marea Neagră pe 29 septembrie.

Cele trei fregate Proiect 11356 ale FRMN se rotesc în misiune în compunerea Grupării navale operative, asigurând, de regulă, și conducerea acesteia.

În condițiile în care crucișătorul Moscova a redevenit operațional după reparații, este posibil ca și acesta să înceapă îndeplinirea de noi misiuni în Marea Mediterană.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s