Corveta Aldar Tsydenzhapov a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Oceanul Pacific

1

Agenția de presă rusă Interfax a informat că, pe 25.12.2020, pe corveta Aldar Tsydenzhapov, construită pentru Flota rusă din Oceanul Pacific (FROP), a fost arborat drapelul Forțelor Navale.

Ceremonia solemnă s-a desfășurat la dana 33 din Vladivostok, în prezența conducerii FROP.

“Astăzi (vineri), o nouă navă de luptă, purtând numele eroului Federației Ruse Aldar Tsydenzhapov, a intrat în dotarea FROP, iar drapelul Forțelor Navale a fost arborat pe catargul său. Aldar Tsydenzhapov, marinar al flotilei din Primorie, era încă un om foarte tânăr, dar era pregătit să realizeze o ispravă, era gata să se sacrifice pentru binele navei sale, de dragul echipajului său”, a declarat la ceremonie comandantul FROP, amiralul Serghei Avakyants.

După cum s-a informat, „Aldar Tsydenzhapov” este a treia navă de patrulare multirol Proiect 20380, care se alătură FROP. Corveta poartă numele marinarului de 19 ani, Aldar Tsydenzhapov, care, în luna septembrie 2010, cu prețul vieții sale, a împiedicat răspândirea unui incendiu în sala de mașini a distrugătorului „Bystry” al FROP. Pentru acest gest a primit postmortem titlul de erou al Federației Ruse.

Construcția navei a început la Șantierul Naval din Komsomolsk pe Amur în anul 2015, iar lansarea la apă a avut loc în septembrie 2019. Deplasamentul total atinge 2.200 de tone, viteza este de 27 de noduri, iar autonomia de navigație de până la 4.000 de mile. Baza armamentului navelor din cadrul Proiectului 20380 este reprezentată de sistemele de rachete antinavă și antiaeriene „Uran” și „Redut”. Corvetele sunt, de asemenea, echipate cu un complex de artilerie A-190, cu calibrul de 100 de milimetri, și instalații de rachete antiaeriene AK-630.      

Comentariu remnmilitaryblog.com: Anterior, la Șantierul Naval din Komsomolsk pe Amur au fost construite corvetele „Sovershteny” și „Gromky”, care s-au alăturat FROP în 2017 și 2018. În prezent, șantierul continuă producerea unei alte corvete Proiect 20380 pentru FROP – „Rezky”, care a fost începută în 2016.

 Anterior, s-a anunțat că Ministerul rus al Apărării a comandat pentru FROP încă șase corvete: două Proiect 20380 și patru din Proiectul îmbunătățit 20385.

Se estimează că, pentru următorii 30-40 de ani, navele de acest tip vor reprezenta baza Forțelor Navale ale Federației Ruse pentru zona maritimă apropiată.

Până în prezent, în dotarea Forțelor Navale au fost introduse șase nave de acest tip: Stereguscii, Soobrazitelny, Boyky și Stoyky în compunerea Flotei ruse din Marea Baltică, iar Sovershteny și Gromky în cea a FROP. De asemenea, în construcție se află alte trei corvete.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul rus al Apărării, până la sfârșitul anului 2020, au fost construite sau contractate pentru Forțele Navale 29 de nave ale proiectului de bază (20380) sau proiectelor modificate (20385 și 20386), ceea ce face ca seria acestor nave să fie cea mai mare serie de bază a navelor de generația a patra.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s