Programul de teste al rachetei hipersonice rusești Zircon pentru anul 2020 a fost încheiat cu succes  

2

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 25.12.2020, citând surse din cadrul Complexului Militar Industrial, că programul de teste de zbor al rachetei hipersonice Zircon pentru anul 2020 a fost completat integral, fiind efectuate trei lansări de la bordul fregatei Amiral Gorshkov a Flotei de Nord.

“În cursul acestui an, au fost efectuate trei lansări planificate: două asupra unor ținte navale și una asupra unei ținte terestre”, a precizat interlocutorul agenției. Potrivit declarațiilor acestuia, “lansările au demonstrat o acuratețe uluitoare a rachetelor, toate lovind centrul cercului care descrie o țintă convențională”.

Prima lansare a rachetei hipersonice Zircon de pe fregata Amiral Gorshkov a fost efectuată la începutul lunii octombrie. Atunci nava a lansat o rachetă din Marea Albă asupra unei ținte navale din Marea Barents. Viteza rachetei a atins opt Mach, zburând la o altitudine de 28 de kilometri. Lansarea ulterioară s-a produs în luna noiembrie. După cum au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, racheta Zircon a distrus o țintă navală amplasată la o distanță de 450 de kilometri, cu o viteză de opt Mach. Pe 11 decembrie, ministerul a anunțat a treia lansare a rachetei Zircon.

Testarea rachetei Zircon de pe fregata Amiral Gorshkov a Flotei de Nord se va încheia în anul 2021. Între timp, vor fi efectuate lansări și de pe submarinul Severodvinsk. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Sursele rusești au anunțat mai multe lansări ale rachetei Zircon în 2020 decât cele recunoscute oficial de reprezentanții Ministerului Apărării. Se pare că încă una sau două lansări au avut loc la începutul anului 2020, prima dintre acestea fiind efectuată la începutul lunii ianuarie. Este posibil chiar ca aceasta să fi avut loc în luna decembrie 2019.

Programul total de teste include aproximativ zece lansări ale rachetei Zircon. Două sau trei dintre acestea vor fi efectuate de pe submarin, din care cel puțin una din imersiune.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s