În anul 2021, Rusia va efectua cel puțin șapte lansări ale noii rachete hipersonice Zircon  

1

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 26.12.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, în anul 2021, vor fi efectuate cel puțin șapte lansări ale rachetei hipersonice Zircon, de pe fregata Amiral Gorshkov și de pe submarinul nuclear Severodvinsk.

“În anul 2021, după finalizarea testelor constructive de zbor, vor începe testele de stat ale rachetei. În cadrul testelor de zbor, urmează să mai fie efectuate încă două lansări”, a precizat sursa.

Potrivit declarațiilor sale, în prima jumătate a anului 2021, vor fi efectuate patru lansări ale rachetei hipersonice Zircon, de la bordul fregatei Amiral Gorshkov a Flotei de Nord. “În a doua jumătate a anului 2021, vor începe testele rachetei Zircon de la bordul submarinului nuclear Severodvinsk al Flotei de Nord. Vor fi efectuate cel puțin trei lansări”, a spus sursa.

Anterior, o altă sursă a declarat pentru agenția Tass că programul testelor constructive de zbor ale rachetei hipersonice Zircon pe anul 2020 a fost îndeplinit integral, fiind efectuate trei lansări de la bordul fregatei Amiral Gorshkov.

În cadrul mesajului adresat Adunării Federale în luna februarie 2019, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că racheta Zircon este capabilă să dezvolte o viteză de aproximativ nouă Mach și poate să distrugă atât ținte navale, cât și ținte terestre, la o distanță de peste 1.000 de kilometri.

Despre planurile de dezvoltare a complexului naval Zircon cu o rachetă hipersonică în cadrul Programului de stat pentru înzestrare pentru perioada 2011-2020 a vorbit în luna februarie 2011 adjunctul ministrului apărării de la acea vreme, Vladimir Popovkin. Testele de zbor ale rachetei au început în anul 2015.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele trei lansări ale rachetei hipersonice Zircon din anul 2020 au fost efectuate de la bordul fregatei Amiral Gorshkov din Marea Albă pe 06 octombrie, 25 noiembrie și 11 decembrie.

Primele două au vizat ținte navale aflate în Marea Barents, la o distanță de aproximativ 450 de kilometri, racheta atingând viteze de aproximativ opt Mach. Trebuie precizat faptul că a doua lansare a fost efectuată pe timp de noapte.

Cea de-a treia lansare a rachetei s-a efectuat asupra unei ținte terestre din poligonul Chizha, din Regiunea Arkhanghelsk, amplasată la o distanță de 350 de kilometri. Viteza rachetei a fost tot de aproximativ opt Mach.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s