Fregata Amiral Essen a FRMN a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Negre  

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor locale turcești, care monitorizează tranzitul prin strâmtorile de la Marea Neagră, pe 27.12.2020, fregata Amiral Essen a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strâmtoarea Bosfor, deplasându-se spre Sevastopol.

Nava revine în punctul de dislocare permanentă, după o misiune de 89 de zile în cadrul Grupării navale operative din Marea Mediterană a Forțelor Navale ale Rusiei.

Fregata a ieșit din Marea Neagră pe 29.09.2020 și a înlocuit în misiune fregata Amiral Makarov, care se afla în Marea Mediterană din luna iunie. Aceasta a fost înlocuită la rândul ei de fregata Amiral Grigorovici, care a travesat strâmtorile de la Marea Neagră pe 24 decembrie.

În ultima perioadă, Federația Rusă a efectuat rotirea parțială a forțelor aflate în compunerea escadrei din Marea Mediterană. Astfel, tot pe 24 decembrie, din Marea Neagră a ieșit și remorcherul SB-739. De asemenea, în portul Tartus a ajuns și atelierul plutitor PM-82 al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB).

Navele auxiliare înlocuite de acestea au intrat în Marea Neagră astfel: remorcherul de salvare Căpitan Gurev pe 24 decembrie și atelierul plutitor PM-138 pe 26 decembrie.

La începutul lunii decembrie, spre Marea Mediterană s-au îndreptat dragorul maritim Valentin Pikul și remorcherul de salvare Professor Nikolay Muru aparținând FRMN. Anterior, pe 24 noiembrie, din Marea Neagră a ieșit și nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek, înlocuind în misiune o altă navă de acest tip a FRMN, respectiv Ingushetia.

În concluzie, se poate aprecia că, în prezent, escadra rusă din Marea Mediterană are următoarea componență:

– fregata Amiral Grigorovici (FRMN), care asigură probabil și conducerea grupării;

– submarinul Novorossiysk (FRMN);

– submarinul Stary Oskol (FRMN), revenit recent din Marea Baltică;

– nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek (FRMN);

– dragorul Valentin Pikul (FRMN);

– remorcherul de salvare Professor Nikolai Muru (FRMN);

– remorcherul SB-739;

– atelierul plutitor PM-82 (FRMB).

La acestea trebuie adăugate, probabil, câteva vedete de patrulare și antidiversiune. De asemenea, în perioada următoare, în Marea Mediterană va ajunge și un detașament de nave aparținând FRMB, care, pe 23 decembrie, a traversat Canalul Mânecii. Acesta este format din corveta Stoyky, petrolierul Kola și remorcherul maritim Yakov Grebelsky.

Trebuie remarcat faptul că Rusia continuă să mențină în portul Tartus și în estul Mării Mediterane patru platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr. Este vorba despre două nave de suprafață (fregata Amiral Grigorovici și nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek) și două submarine (Novorossiysk și Stary Oskol). Toate acestea provin de la FRMN. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s