Pentru prima dată, pe Internet a apărut o imagine cu noua rachetă hipersonică rusească de tip Zircon  

1

În Federația Rusă, a fost publicată, pentru prima dată, imaginea rachetei hipersonice cu bazare navală Zircon. Acest lucru s-a întâmplat pe contul de Twitter al utilizatorului SOVA.

Ultima lansare-test a noii rachete hipersonice Zircon s-a produs pe 11 decembrie, din acvatoriul Mării Albe, asupra unei ținte din poligonul Chizha din Regiunea Arkhanghelsk. Aceasta a lovit ținta aflată la o distanță de 350 de kilometri, deplasându-se către aceasta cu o viteză de peste opt Mach. Ministerul rus al Apărării a anunțat că testarea rachetei a fost efectuată cu succes.

Lansarea din luna decembrie a fost prima lansare a rachetei Zircon asupra unei ținte terestre și a treia efectuată de la bordul unei nave. Anterior, în octombrie și noiembrie 2020, de la bordul fregatei Amiral Gorshkov a Flotei de Nord au fost efectuate alte două lansări, asupra unor ținte maritime, care au fost recunoscute drept un succes.

Racheta Zircon este prima rachetă de croazieră hipersonică din lume cu bazare navală. Viteza acesteia poate atinge 8-9 Mach, iar bătaia este de aproximativ 1.000 de kilometri.

După încheierea testelor de stat, anul viitor, racheta hipersonică Zircon va fi introdusă în dotarea navelor de suprafață și submarinelor din compunerea Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Prin introducerea în dotare a rachetei Zircon, Federația Rusă va încheia realizarea unei triade hipersonice cu bazare terestră, aeriană și navală. Aceasta se va alătura rachetelor Kinzhal și Avangard, aflate deja în exploatarea Forțelor Aerocosmice și Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică.

Cele trei rachete vor reprezenta baza pe termen lung a Forțelor de Descurajare Strategică ale Federației Ruse.

Trebuie spus faptul că racheta hipersonică Zircon va fi întrebuințată, în paralel, cu o altă rachetă de croazieră de succes, respectiv Kalibr. Un  mare avantaj al exploatării comune va fi reprezentat de faptul că cele două rachete vor putea fi lansate cu aceeași instalație de lansare 3S14 a complexului de rachete Kalibr. De asemenea, aceasta mai poate folosi și racheta antinavă Onyks, precum și racheta ruso-indiană BrahMos.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s