În anul 2021, noua dronă rusească Okhotnik va efectua primele lansări de rachete  

1

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 27.12.2020, citând o sursă din cadrul industriei contructoare de avioane, că, în anul 2021, sunt planificate preimele lansări de rachete în cadrul testelor de zbor ale dronei grele de atac Okhotnik.

“Primele lansări de rachete de la bordul dronei Okhotnik sunt planificate în a doua jumătate a anului 2021. Este vorba despre rachete din clasa aer-aer, amplasate în interiorul fuselajului, care anterior au fost dezvoltate pentru avionul Su-57. Lansările vor fi efectuate împotriva unor ținte aeriene reale”, a precizat sursa.

După cum a declarat aceasta, înainte de lansările propriu-zise, vor fi efectuate teste “de aruncare” a rachetelor. După testarea rachetelor aer-aer, se va trece și la testarea armamentelor din clasa aer-sol.

Sursa a menționat că drona Okhotnik va deveni un mijloc multifuncțional complet, cu posibilitatea de întrebuințare în calitate de avion de vânătoare și interceptare la distanță.

Primul zbor al dronei grele de atac Okhotnik a avut loc la începutul lunii august a acestui an. Drona urmează să devină primul aparat de zbor fără pilot din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse cu funcții de atac. Aceasta a fost dezvoltată cu întrebuințarea unor materiale speciale și învelișuri, care o fac să fie invizibilă pentru mijloacele de cercetare prin radiolocație.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până în prezent, a fost produs un singur prototip al noii drone grele de atac Okhotnik. Acesta se află pe aerodromul din Akhtubinsk al Centrului 929 pentru teste de zbor al Ministerului rus al Apărării.

Recent, reprezentanții ruși și-au anunțat intenția de a produce un al doilea prototip al dronei, care să fie conectat la procesul de testare.

Trebuie precizat faptul că, pe același aerodrom, se află dislocate și majoritatea prototipurilor noului avion de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57. De asemenea, la Akhtubinsk a fost adus și primul avion Su-57 din producția de serie.

În acest fel, au fost create condițiile pentru testarea complexă atât a mijloacelor aeriene Su-57 și Okhotnik, care vor lucra împreună, cât și a unei serii întregi de armamente pentru acestea.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s