Expert rus: În cazul unui conflict real cu Rusia, Forțele Armate ale Ucrainei vor trece de partea rusă  

1

În cadrul unui interviu acordat jurnalului Komsomolskaya Pravda, directorul general a Institutului pentru cercetări politice din Federația Rusă, Serghei Markov, a declarat, pe 28.12.2020, că, în cazul unei confruntări militare reale între Ucraina și Rusia, aproximativ 80% dintre soldații ucraineni vor trece de partea rusă.

Anterior, adjunctul secretarului Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Serghei Krivonos, a criticat planurile președintelui ucrainean, Volodymyr Zelensky, de a efectua o mobilizare generală în cazul încercărilor unităților ruse de a pune mâna pe teritoriile Ucrainei adiacente Crimeii.

Potrivit lui Markov, nu există un consens între elitele ucrainene cu privire la necesitatea unor astfel de măsuri.

“O parte dintre elite sunt de acord cu faptul că, dacă va începe un război cu Rusia, într-o săptămână 80% din armata ucraineană va trece de partea armatei ruse”, a spus expertul.

Markov crede că oameni precum Krivonos exprimă opiniile celor pe care șeful statului ucrainean nu îi poate elimina din posturi, precum și ale celor care consideră că Zelensky este inadecvat pentru funcția sa.

Potrivit adjunctul secretarului Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, mobilizarea nu își va atinge obiectivele în Ucraina, deoarece cea mai mare parte a populației nu este pregătită să folosească armele. Potrivit acestuia, atât în ​​2014, cât și în 2018, cetățenii ucraineni au fugit de la mobilizare. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Opiniile expertului rus pot fi considerate aproape de realitate, mai ales că există precedente în acest sens. Lipsa apetitului militarilor ucraineni pentru o confruntare cu “frații slavi” din Rusia a fost demonstrat, în special, la începutul anului 2014, în Peninsula Crimeea, când Forțele Armate ale Ucrainei au cedat tot fără să tragă nici măcar un foc de armă.  

După cum a declarat Serghei Krivonos în urmă cu câteva zile, în Ucraina, patriotismul nu este susținut la nivel de stat. Probabil că nu este susținut pentru că el nici nu există, de fapt. Acesta “se cultivă” de-a lungul multor generații și trebuie să aibă rădăcini adânci înfipte în trecut. În cazul Ucrainei, aceste rădăcini nu există, fiind vorba despre un stat tânăr, care și-a obținut independența reală abia după anul 1992.

Din punct de vedere istoric, deși Regiunea Kievului este unul dintre punctele în jurul căruia s-au format națiunile slave, aceasta nu a aparținut la origini ucrainenilor, ci a făcut parte din Rusia Kieveană. Cuvintele ucrainean și ucraineană au apărut, după cum se știe, abia după anul 1900.

În aceste condiții, nici nu este greu de explicat de ce statul ucrainean nu se poate baza nici măcar pe majoritatea cetățenilor săi în încercarea de a-și păstra integritatea teritorială și a face față “fratelui mai mare de la Răsărit”.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s