Un avion de cercetare american de tip RC-135V a îndeplinit o misiune de tip ISR deasupra Mării Negre  

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 28.12.2020, un avion de cercetare de tip RC-135V aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a îndeplinit o nouă misiune ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor Federației Ruse din Regiunea Mării Negre.

1

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135V Rivet Joint, cu numărul de înregistrare 63-9792 și indicativul radio EDGAR07, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.700, cu o viteză de circa 835 de kilometri pe oră.

2

Avionul american de cercetare a efectuat mai multe treceri la sud de Strâmtoarea Kerci, precum și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

3

Același avion de cercetare radioelectronică a efectuat misiuni similare deasupra apelor neutre ale Mării Negre pe 17, 21 și 23 decembrie.

Anterior, o altă aeronavă americană de tip RC-135V, de la aceeași bază aeriană, cu numărul de înregistrare 62-4125, a zburat în proximitatea frontierelor rusești pe 07, 10, 11, 14 și 15 decembrie. De asemenea, pe 16 și pe 22 decembrie, în Marea Neagră s-a aflat o dronă de cercetare strategică americană de tip RQ-4B Global Hawk.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s