Noua fregată modernizată rusească Mareșal Shaposhnikov a lansat o rachetă de croazieră Uran  

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Est din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 28.12.2020, că fregata modernizată Mareșal Shaposhnikov a Flotei din Oceanul Pacific continuă să-și testeze armamentele în Marea Japoniei.

De la bordul fregatei a fost efectuată lansarea, cu succes, a unei rachete de croazieră a complexului Uran asupra unei ținte navale remorcate.

Anterior, în Golful Petru cel Mare, nava a efectuat un complex de trageri de artilerie asupra unor ținte navale și aeriene. Focul de artilerie a fost executat cu instalația universală de artilerie A-190, montată pe navă în cursul procesului de modernizare, și cu instalația automatizată cu șase țevi AK-630, cu calibrul de 30 de milimetri. În același timp, a fost testat și armamentul de torpile de la bordul navei.

Acțiunile navei pe mare sunt asigurate de nave ale flotei auxiliare și avioane ale Aviației navale a Flotei din Oceanul Pacific.

Repararea și modernizarea navei au fost realizate la Șantierul Naval Dalzavod din Vladivostok.

Pe navă, au fost reparate armăturile din partea de jos a bordului, au fost înlocuite o parte din structurile corpului, au fost montate echipamente noi și au fost instalate complexe moderne de rachete.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Mareșal Shaposhnikov a fost unul dintre cele șapte distrugătoare Proiect 1155 care se aflau în exploatare în cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse. Patru dintre acestea (Mareșal Shapoșnikov, Amiral Tributs, Amiral Vinogradov și Amiral Panteleev) îndeplineau misiuni în compunerea Flotei din Oceanul Pacific, iar alte trei (Severomorsk, Viceamiral Kulakov și Amiral Levchenko) în cea a Flotei de Nord.

În urma procesului de reparații și modernizare, distrugătorul Mareșal Shaposhnikov a fost declasificat în fregată.

Între altele, la bordul navei au fost integrate două instalații de lansare 3S14 cu câte opt celule fiecare ale complexului de rachete Kalibr, precum și două instalații de lansare 3S24 cu câte patru containere ale complexului de rachete Uran.

2

Complexul Uran întrebuințează rachete antinavă de tip H-35, cunoscute și sub denumirea de Produs 78, 3M24 sau AS-20 Kayak în clasificare NATO. Acestea sunt destinate pentru distrugerea navelor de luptă ale adversarului cu un deplasament de până la 5.000 de tone.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s