La sfârșitul anului 2023, Forțele Navale ale Federației Ruse vor dispune de șapte submarine nucleare din clasa Antey

1

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 29.12.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, potrivit planurilor Comandamentului Principal al Forțelor Navale ale Federației Ruse, la sfârșitul anului 2023, în compunerea forțelor de submarine ale Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific se vor afla șapte submarine nucleare din clasa Antey, Proiect 949A și Proiect 949AM.

“Până la termenul menționat (anul 2023), șase submarine Proiect 949A vor fi reparate pentru refacerea capabilităților tehnice, iar submarinul Irkutsk va fi modernizat potrivit Proiectului 949AM”, a precizat sursa.

În prezent, submarinul nuclear Irkutsk se află în reparații și modernizare la Șantierul Naval Zvezda din Extremul Orient. După cum au declarat anterior alte surse pentru agenția Tass, după modernizare, posibilitățile de atac ale acestui submarin vor crește de cel puțin două ori, urmând ca acesta să poată întrebuința 48 de rachete Kalibr, Onyks sau Zircon.

Potrivit datelor din sursele deschise, în prezent, cinci submarine Proiect 949A se află în compunerea Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific, iar unul este în reparații. Armamentele de bază ale acestora sunt reprezentate de 24 de rachete antinavă P-700 Granit. Un submarin de acest tip, Kursk, s-a scufundat în anul 2000.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în serviciul de luptă se află cinci submarine Proiect 949A, din care trei în compunerea Flotei din Oceanul Pacific (K-456 Tver, K-186 Omsk și K-150 Tomsk), iar alte două în cea a Flotei de Nord (K-410 Smolensk și K-266 Orel). În reparații se află submarinul K-442 Chelyabinsk, iar în modernizare K-132 Irkutsk, ambele aparținând Flotei din Oceanul Pacific.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s