Presa americană: Dacă va fi ca Rusia să atace pe cineva, atunci va ataca statele baltice  

1

Potrivit publicației americane Military, principalii oponenți ai Occidentului colectiv, sau mai bine zis ai Statelor Unite, sunt Rusia și China. Există o mare probabilitate ca autoritățile de la Moscova și Beijing să își unească forțele pentru a da o lovitură comună împotriva democrației occidentale. Iar cele mai probabile direcții de atac sunt Taiwanul și statele baltice.

După cum a scris jurnalistul Joseph Micallef, Rusia, care a devenit succesorul URSS, nu are statut de superputere. Economia rusă este mai mică decât cea a statului american Texas, dar Rusia are o armată cu capabilități bune, un puternic arsenal de arme nucleare și un amplu complex militar-industrial.

În ceea ce privește capacitățile sale, Rusia este semnificativ inferioară Statelor Unite și Chinei, dar există o mare probabilitate ca Moscova și Beijingul să convină asupra unei confruntări comune cu America, având în vedere extinderea semnificativă a legăturilor dintre aceste țări în diverse domenii, inclusiv cooperarea militară.

Deși Rusia și China au opinii diferite cu privire la multe lucruri și interesele lor nu coincid peste tot, autorul nu exclude faptul că aceste țări vor crea o alianță militară, care va împiedica dominanța marinei SUA în Regiunea Asia-Pacific. În plus, Moscova și Beijingul pot coordona atacuri împotriva adversarului din două direcții simultan, fiecare din direcția sa.

Scopurile Rusiei, potrivit autorului, vizează republicile baltice, situate la granițele vestice rusești. În statele baltice, armata rusă va da prima lovitură în cazul unui conflict militar. China „va lovi, bineînțeles, Taiwanul”.

Autorul nu spune ce se va întâmpla după ce Rusia „va cuceri Regiunea Baltică” și de ce Rusia are absolut nevoie de ea, dar se pare că este convins că această zonă este singurul obiectiv al Ministerului rus al Apărării.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s