Fregata Amiral Kasatonov a Flotei ruse de Nord a început executarea primului marș de lungă durată  

1

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 30.12.2020, fregata Amiral Kasatonov a ieșit din Baza Navală – Severomorsk și a început executarea primului marș de lungă durată după introducerea în înzestrare.

În perioada următoare, în Marea Barents, va fi format un detașament de nave, în compunerea căruia va intra și remorcherul oceanic de salvare Nikolai Chiker.

În ajunul plecării, pe 29 decembrie, șeful de stat major al Flotei de Nord, viceamiralul Vladimir Grishechkin, a instruit personalul detașamentului privind îndeplinirea misiunilor de înaltă calitate în zona oceanică îndepărtată. El a menționat că „ieșirea celei mai noi fregate Amiral Kasatonov și a remorcherului de salvare Nikolai Chiker pentru îndeplinirea misiunilor stabilite va deschide în noul an de instrucție o serie întreagă de marșuri pe distanțe lungi prevăzute în Planul de activitate al Flotei de Nord”.

În perioada următoare, detașamentul de nave al Flotei de Nord va începe transferul din Marea Barents spre Oceanul Atlantic. Pe timpul marșului, echipajul fregatei și cel al remorcherului de salvare vor desfășura o serie de exerciții navale privind apărarea detașamentului de nave în timpul traversării mării.

Pentru echipajul fregatei Amiral Kasatonov, care a fost introdusă în dotarea Floteide Nord în acest an, este primul marș de instrucție de lungă durată. Acesta a fost precedat de o perioadă de pregătire, în care personalul a parcurs un ciclu întreg de instruire în locul de dislocare și în poligoane maritime din Marea Barents.

În cadrul pregătirolor pentru marș, echipajul fregatei a efectuat în Marea Barents un complex de activități de instrucție și luptă, inclusiv mai multe trageri cu rachete de croazieră Kalibr.

Ținând cont de situația epidemiologică dificilă, echipajele fregatei Amiral Kasatonov și remorcherului de salvare Nikolai Chiker au fost vaccinate împotriva noului coronavirus, cu preparatul Gam-KOVID-Vak (Sputnik-V) de producție rusească.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Kasatonov a fost introdusă în dotarea Flotei de Nord pe 21.07.2020. După această dată, nava a efectuat mai multe lansări de rachete și de torpile, atât în Marea Barents, cât și în Marea Albă.

Probabil, marșul de instrucție al fregatei va include îndeplinirea de misiuni în Marea Mediterană, în compunerea Grupării navale operative a Florțelor Armate ale Federației Ruse.

În aceste zile, în Marea Mediterană a intrat și un detașament de nave aprținând Flotei ruse din Marea Baltică. În compunerea acestuia se află corveta Stoyky, petrolierul Kola și remorcherul maritim Yakov Grebelsky.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s